Laatste dag VJC Jeugd

Op donderdag 10 juni zijn de laatste wedstrijden verreden voor de extra lange VJC 2021. Na negen dagen vol puntenkoersen, ploegenspel, tijdritten, sprinten en reguliere koersen zouden vandaag de prijzen echt verdeeld worden. Bij sommige groepen was de leider onomstreden, maar bij eentje nog niet. En, wie zouden de strijderstruien mee naar huis mogen nemen?! Doorgaan met het lezen van “Laatste dag VJC Jeugd”

TT Jeugd

Het Amsterdam-Rijnkanaal is opgeleverd in 1952. De geschiedenisboeken roemen het belang voor de scheepvaart. Wikipedia spreekt zelfs van “het drukst bevaren kanaal ter wereld”. Dat is een waarheid. De andere waarheid is dat het Amsterdam-Rijnkanaal de plek is voor de tijdritten van De Amstel. Er gaan zelfs geruchten dat de weg langs het kanaal specifiek voor tijdritten ontworpen is. (N.B. de redactie heeft geprobeerd deze feiten toe te voegen aan de wikipediapagina, maar wikipedia beschouwt deze als “een mening”.)

Doorgaan met het lezen van “TT Jeugd”

Race tegen de klok bij de VJC Jeugd

Op dag acht van de VJC stonden twee races tegen de klok op het programma. Ten eerste een sprint met vliegende start. En dat twee keer zodat de beste tijd geldt. Daarna een traditionele 2km tijdrit waarbij Hans de tijden klokte in zijn onvolprezen systeem. In de groeps-app van de ouders zijn de door Joris Lusink gemaakte foto’s al gedeeld. Heel veel dank daarvoor! Iedereen staat er in volle vaart op! Doorgaan met het lezen van “Race tegen de klok bij de VJC Jeugd”

Vervolg VJC Jeugd

Aangezien er op Hemelvaartsdag geen VJC werd gehouden, stond donderdag 20 mei de 7de wedstrijddag op het programma. Iedereen was weer terug van vakantie of hoogtestage. Fris en scherp als een mes! Bij het bedenken van nieuwere wedstrijdvormen kwam een estafette uit de hoge hoed van de jury. Dat gaf chaos alom, maar dat past wel in tijden dat de Giro wordt verreden. Later meer. Doorgaan met het lezen van “Vervolg VJC Jeugd”

Amstel-Post verstuurd

Ondanks het feit dat er nog steeds veel niet doorgaat heeft de redactie weer eens een Nieuwsbrief weten samen te stellen. Er is aandacht voor wat er wel is doorgegaan de afgelopen periode en voor een nieuw initiatief de “Amstel doorgeefplaats”. Er worden al doorgeefpogingen gedaan, dus het initiatief voorziet in een behoefte. Tobias Kool is onderwerp in de rubriek “De wielrenner”. De Nieuwsbrief is voor iedereen die hem niet in zijn mailbox krijgt te lezen via de link INFO bovenaan deze pagina.

Inktzwart [update 21 mei herdenkingsronde Sloten]

Met verbijstering hebben alle betrokkenen van WV de Amstel kennis genomen van het plotselinge overlijden van Camiel Zwart. Camiel was al heel lang een vaste waarde van de dinsdagavondcompetitie. In een verslag uit 2011 staat: “(…) maar Camiel Zwart deed wat er van hem verwacht mag worden. Hij reed in zijn eentje het gaatje dicht en won vervolgens moeiteloos”. Camiel was vrijwel altijd aanwezig, won vrijwel altijd en groeide uit tot de ultieme tegenstander van de dinsdagavondrenner. Als je desondanks door iedereen gewaardeerd wordt en iedereen je graag ziet komen ben je gewoon een hele sympathieke gozer. Onbegrijpelijk dat hij er niet meer is. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte. Doorgaan met het lezen van “Inktzwart [update 21 mei herdenkingsronde Sloten]”

De koers wacht op niemand

Ook in de meivakantie werd er gewoon door gestreden in de VJC. Bij iedere groep ontbraken er wel een paar die op vakantie/hoogtestage waren. Dat merk je meteen bij de grootste renners waar er maar drie het wedstrijdformulier tekenden. Bij de kleinsten waren twee strijders aanwezig. Bij de middengroep waren er ook twee niet, maar aangezien daar ook weer een nieuw lid aansloot en de groep al groot is, was de strijd daar weer volop aanwezig. Doorgaan met het lezen van “De koers wacht op niemand”

Contributie 2021

Nu we langzaam maar zeker weer durven te denken aan de start van het wedstrijdseizoen 2021, is het moment daar om de contributie voor het nieuwe seizoen te gaan innen. Dit zal 7 mei uitgevoerd worden. Voor nieuwe leden, wordt dit de week erna uitgevoerd.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑