Ouderkerker Cross: Jeugd, Nieuwelingen, Dames en Funklasse

De favorieten lieten zich ook op het vernieuwde parcours niet de kaas van het brood eten. Bij de Jeugd wonnen thuisrijder Niek Voogt en Pepijn Veenings (DTS-jongste jeugd), Sander van ‘t Schip (Funjeugd), en bij de Nieuwelingen Victor Broex met Nike Beckeringh als snelste dame en Niels van Leeuwen werd winnaar in de Funklasse senioren.

Bij de Jeugd was de bekende ACC-jeugd aanwezig. Niek moest vanwege panne aan zijn reguliere fiets van start op de retro-Cascarsi en dat ging eigenlijk prima: gestaag bouwde hij zijn voorsprong uit op Bollenstreker Bob Gerritsen (2), Maud Rijnbeek (3) en Erwin Smit (4e) waarmee het podium compleet was. De andere Amstelrenners Sven , Wessel, Gijs, Jip en Tijmen kwamen in die volgorde vanaf plek 8 binnengerold om vervolgens nog heel lang te genieten van de andere categorieën. Bij de jongste Jeugd had de Amstel drie man aan de start: Daniël, de debuterende Michiel en Mees. Ook zij bleven bij elkaar in de buurt met Daniël keurig als 9e. Er was ook een groepje Ouderkerkse schooljeugd aanwezig. Een niet onbekende naam ging daar met de bloemen lopen: Sander van ‘t Schip was de snelste met Tijn Maltha en Colin Menick op de plaatsen 2 en 3. Het was vooral schitterend te zien hoe de kleine rennertjes hun fiets door het zand sleepten en de twee (verkorte) rondjes al een heel eind leken.

Vijf fietsen in één ronde

Bij de Nieuwelingen zorgde Victor Broex voor vermoedelijk een unicum: hij reed in één ronde op vijf verschillende fietsen, variërend van maat 48 tot 60. Maar wel een mooi rijtje namen: Sensa-Cascarsi-Colnago- Ridley-Empella. Victor was hard gestart en had in de tweede ronde al een kleine voorsprong op de concurrentie (vooral Ruben van der Pijl, ACC-leider Stefan Appelman en Menno van Capel (UWTC)) opgebouwd. In het mulle zand sloeg in de tweede ronde zijn derailleur in het achterwiel en moest hij afstappen. De mini-fiets van Niek Voogt die daar toevallig stond bood even uitkomst, om vervolgens op de te grote fiets van Ouderkerk cross eerste wissel Alex de Vos te stappen, maar dat zat niet lekker en toen was Edwin Zandbergen met zijn Ridley er en kon Victor weer wisselen om vervolgens nog één keer te wisselen op zijn reservefiets. De achterstand was – mede door de balksprongen – nog niet te groot en hij kon iedereen weer achterhalen. Ruben van der Pijl reed naar een zeer sterke 2e plaats en Menno van Capel op plaats 3. Koen Warnier werd 7e, de steeds beter rijdende Nadav Joosten 11e en Menno Broex 14e.

Tussen het Nieuwelingen geweld streden de Dames uiteraard ook om de eer. Nike Beckeringh reed vanaf het begin op plaats een, maar niet ver daarachter reden Judith van Maanen, Mariska Jetten (BRC), Julia Evers, Yvette Broex en Jenneke van Veen. Nike werd 10e en eerste dame met Mariska als 2e dame, terwijl Judith nipt Julia Evers (15e) achter zich wist te houden. Yvette werd 16e, Jenneke 17e en iets verder Julia van Ravenzwaaij 20e, voor de alweer aanwezige Madeleen Hartemink (21), Jose van Beek (22) en Nellie Kea (25).

Julia en Judith over de balkenGrote Funklasse

De Ouderkerker Funklasse kende een groot peloton met een kleine 40 starters. Niels van Leeuwen was hierin de sterkste en hij had af te rekenen met een aantal plaatselijke coryfeeën als Paul Kuijer (2e) en de hard gestarte Ton van ‘t Schip en ook Ruben Pepping (3e). Gijs de Nooij werd 4e, vlak voor de (oud)schaatstopper Rens Boekhof. Maar de uitslag was natuurlijk heel anders geweest als mede-organisator Nico Mouris geen pech had gehad…. Diana Pronk was de eerste dame die Jacqueline Hogenhout voorbleef.

Uitslagen van de Funklasse (incl Jeugd): Funklasse Ouderkerk 2014

 

 

De organisatie kon wederom terugkijken op een geslaagde Ouderkerker Cross. Het weer hielde zich ook mooi aan de wedstrijd, want om 14.00 uur begon het flink te regenen aan de plas. Enige smetje was een onverlaat die zaterdag – terwijl de parcoursbouwers druk bezig waren – een stapel afzetmaterialen in zijn auto laadde en ermee vandoor ging. Vandaar dat de linten hier en daar wat ruim gespannen waren…..maar volgend jaar zeker weer de 6e Ouderkerker Cross.

 

2 gedachten over “Ouderkerker Cross: Jeugd, Nieuwelingen, Dames en Funklasse

  1. mee eens, leuk rondje, goede organisatie, zeer vervelend/lullig van de afzetpaaltjes.

    josé(fien) van beek.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑