Vrijdagavond: de 49e Van der Veldt Ronde van Nes aan de Amstel

Vrijdagavond 29 mei a.s. staat Nes a/d Amstel weer in het teken van de wielersport. Dan gaat na een afwezigheid van twee jaren de unieke plaatselijke ronde weer van start met een vol deelnemersveld. Voor vrijdag wordt geen zomerweer voorspeld: dus het wordt een harde koers.

Om 19.30 zal het startschot klinken van het door de Supportersvereniging in samenwerking met WTC de Amstel georganiseerde wielerfestijn. Geen rondje om de kerk maar een ‘Belgische’ wedstrijd op een loodzwaar parkoers van 12 kilometer lengte door de polders tussen Nes a/d Amstel en Amstelveen. De start langs de Amstel, dan bij Uithoorn rechtsaf over de nieuwe tunnel (smal stukje), de Hollandse dijk, rechtsaf onder de N201 door, naar het smalle fietspad richting Amstelveen en dan de meestal beslissende Nesserlaan (foto) op tot aan de Amsteldijk en dan weer terug naar Nes.Nesserlaan scherprechter

De Amateurs en Junioren rijden een wedstrijd over 60 kilometer. Als kanshebbers tipt de organisatie verschillende renners van De Spartaan uit Rijswijk in hun hemelsblauwe pakjes, zoals de laatste winnaar, Henk de Jong uit Mijdrecht, maar er zijn veel meer kapers op de kust. Zo zijn oud-Nesser  Marcel Jacobs en zijn Bataafclubgenoten  Kortekaas, De Smit en Videler gemotiveerd en heeft De Amstel met verschillende Mourissen, Ronald de Waal, nog -niet -oude Louman en de jonge Niels Immerzeel meerdere ijzers in het vuur. Er vallen weer aantrekkelijke prijzen te verdienen die zijn geschonken door een groot aantal sponsors. Hoofdsponsor is Van der Veldt Bronbemaling en deze renners strijden om de “GP Jacobs Brandbeveiliging”.

Ook bij de Sportklasse/Masters 40+ een vol deelnemersveld. Zij zullen in de koers over 48 kilometer evenals in voorgaande jaren voor spektakel gaan zorgen.  Favoriet is Brian Burggraaf, winnaar in 2012 en ook dit seizoen alweer een ‘veelvraat’. Meerdere oud-winnaars zoals John Oudshoorn, Hans en Ton van Eijk,  zullen BBB zeker van de overwinning willen afhouden en ook meerdere Amstelrenners hebben al eens op het podium gestaan dit seizoen.

Na het succes van vorige jaren is er ook nu weer een dameskoers. De belangstelling voor deze koers is groot want er staan 45 dames op de lijst van de wedstrijd die tevens de derde rit is in het Rechtstaeteklassement. Arianna Pruisscher, de winnares van Weesp en Amstelveen is hier de trotse drager van de leiderstrui (zie De stand bij de Dames ) en tevens favoriet voor de overwinning. Maar er zijn er meer: de Amsteldames zijn goed aanwezig met o.a. de sterke Nicolien Luijsterburg, Birgit Witte en Emma Paternotte en uiteraard thuisrijdsters Roos en Femke Markus. Maar sterren gaan ook naar Tessa Dijksman, Anne Huinen en Paulien Koster.

Vrijdagavond rond 21.00 zal alles gefinisht zijn en weten we alles. Alle verdere praktische info staat hierboven onder het tabje “49e Van der Veldt Ronde van Nes aan de Amstel”.

De erelijst van de laatste 10 edities: hier!

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑