Spannende dromen van het rood-wit-blauw!

Komende zondag 7 juni is voor minstens 11 Jeugdrenners (en ook een aantal Masters (m/v)) van De Amstel een spannend dagje: dan vindt namelijk het Nederlands Kampioenschap plaats. Voor sommige renners (en ouders!) het theater van mooie dromen, voor anderen vooral een leuke koerservaring.

In het Brabantse Lieshout is het dit jaar te doen voor de Jeugd. In het Bavaria-stadje liggen twee verschillende parcoursen midden in het dorp klaar en het is bij gebrek aan bergen en wind natuurlijk aan de renners om de koers hard te maken. Dat is aan onze toppers wel toevertrouwd.

Liefst elf jeugdrenners van De Amstel hebben zich geplaatst. De Amstelmatadoren van de dag zijn: Michiel Mouris en Tyler Eyk (cat I), Eefke van Teesseling (cat III-meisjes), Brit Buijs (cat IV meisjes), Alysha van Neck (cat VI -meisjes), Tristan Geleijn en Wessel Mouris (cat VI) en Owen Geleijn, Enzo Leijnse, Niek Voogt en de man van de sprint Tijmen van Loon in cat VII.  De parcoursen worden onafhankelijk van elkaar bereden waardoor het programma gelukkig wat minder lang is dan voorgaande jaren. Om 10.40 start cat I en om 14.00 cat VII en daarna is het al klaar. Dat is ook even wennen voor veel ouders. Info op de site van de organisatie . Zondagmiddag is dan ook weer duidelijk of dromen bedrog zijn, of niet. Hoewel de gemoederen omtrent de status van Jeugd-NK’s nog niet helemaal bedaard zijn (wel of niet een trui, een NK enz.) gaat de Amstelselectie in cat I en in VII voor niets minder dan een medaille naar Brabant. Tyler Eijk (2x), Michiel Mouris (1x) en Enzo Leijnse (2x) wonnen allen afgelopen weekend nog mooie wedstrijden in Amersfoort, Uithoorn en Erp. We zullen zien wat dit los gaat maken.

Op dezelfde zondag strijden in Utrecht de heren en dames Masters op de Nedereindse Berg om hun titels. Maar het is duidelijk dat de ambities en prioriteiten van veel Amstelmasters  vaak elders liggen, want slechts een enkeling staat op de startlijst. Op het veel te vroege aanvangstijdstip van 9.00 uur gaan de 40+ mannen van start met enkel Michiel Winthagen en Auke Broex aan de start. In de 30+ gaat de goed in vorm zijnde Ronald de Waal van start en ook Rein Falke, maar in de 50+ sieren een getergde Caspar Hermans en de altijd slimme Nico Kingma de startlijst. Bij de dames is de startlijst nog klein, maar de Amstelleden Nellie Kea, Jenneke van Veen en Josephine Kamp durven en staan erop!

 

 

 

 

2 gedachten over “Spannende dromen van het rood-wit-blauw!

  1. Het NK is niet meer dan een normale wedstrijd waarbij de stress (helaas) hoger is. De uitslag van NK wedstrijden bij de jeugd en nieuwelingen zeggen over het algemeen niet zoveel over de toekomst van renners vanaf de junioren, laat staan de beloften en elite. Gewoon lekker er in knallen dus en zie wel waar het schip strand. Dat geldt voor alle wedstrijden zolang je nog jong bent.

  2. Het NK is gelukkig het NK en zo mag het voor altijd blijven..Dubbel zo goed je best doen is na een lange reeks qualificatie’s soms een stuk beter als ze te ontlopen .uiteindelijk is er altijd iemand de beste op elke leeftijd..Maar je best doen en dan de beste zijn mag altijd beloond worden ….;-) Onze jeugd heeft de toekomst! 😉

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑