Voorbeschouwing van de 46e Ronde van Ouderkerk

Zondag is het dan zo ver: de 46e Ronde van Ouderkerk. Het weer ziet er steeds beter uit, de startvelden zijn groot en de Koppelkoers belooft spektakel. Er is catering en het wordt gezellig. Dus ook als je niet meedoet: gewoon komen genieten van mooie wielersport! Wie zijn de favorieten en favorietes?

Voor de 46e keer de Ronde van Ouderkerk. De eerste 30 jaar (van 1968 – 1997) werd er linksom gereden en sinds 1998 rechtsom, altijd lastig, en dan is het parcours ook nog eens echt lastig, maar gelukkige is de finishstraat mooi asfalt. Uiteindelijk is deze koers alleen voor de sterke en complete renners.

Nieuwelingen: groot en sterk startveld
Ze zijn gewend om laat in te schrijven, maar inmiddels staan er toch tegen de 80 jonkies op de startlijst. Zoals bekend vliegen ze er altijd in en de eerste koers van de dag is dan ook meestal een mooi spektakel. De Nieuwelingen rijden hun derde en finale-rit in het overkoepelend klassement. Noorderling Danny van de Tuuk is een sterke coureur die al de zege pakte in Weesp en ook in Amstelveen op het podium stond. Hij heeft een voorsprong van 4 punten op Jesse de Rooij en 8 op Alexander Konijn, dus er is nog veel mogelijk. Voor de eerste 15 in het eindklassement zijn er enveloppen te verdienen. Maar naast deze klassementstoppers zijn er nog veel andere sterke renners op de lijst gesignaleerd en er kunnen altijd nog wat bijschrijvers opduiken.

Wie krijgen er één of meer sterren: ***: Danny van der Tuuk, Alexander Konijn, Edo Maas; **: Sjoerd Bakker, Victor Broex, Jesse de Rooij; *: Mick Kemper, Ruben van der Pijl, Wessel Krul

Dames: Pruisscher voor grand slam?

De talentvolle Arianna Pruisscher heeft inmiddels de Ronden van Weesp, Amstelveen én Nes op haar naam geschreven. Indrukwekkend. Maar of zij ook in de lastigste van alle koersen kan winnen en een uniek Grand Slam kan scoren. gaan we zien. Jennifer van de Voort en Paulien Koster staan op ruime achterstand. De Amsteldames alten het een beetje afweten, maar Femke Markus is er.

***: Arianna Pruisscher; **:  Anne de Ruiter, Nicole Steiginga, Lorena Wiebes, , * Tessa Dijksman, Femke Markus, Maaike Boogaard

Elite/Beloften/Amateurs: Topfavorieten zijn bekend?

Uiteraard zijn de criteriumkoningen Koos Jeroen Kers en Lars van de Vall aanwezig en favoriet. Maar ook Patrick Bos is een van de mannen om in de gaten te houden, net als een aantal andere mannen. Men zegt wel eens dat Ouderkerk een rondje voor de crossers is…. maar er zijn veel andere Elite-toppers aanwezig, hoewel het altijd weer afwachten is wie zich nog inschrijven.  Affijn dit is dus echt koffiedikkijken. Zoals steeds.

*** Koos Jeroen Kers, Lars van de Vall, Patrick Bos; ** Johan Berk, Floris Gerts; * Dennis Souverein, David van Eerd, Wouter de Groot

1e Koppelkoers van Ouderkerk: iets nieuws, iets anders
Het is iets nieuws en dat leidt bij een aantal mensen tot vraagtekens. Maar het is vooral Fun en de organisatie hoopt dat er hard en veilig gekoerst wordt door de deelnemers. De ritten worden verreden in twee series; de koppels rijden allemaal de hele afstand tegelijk, en wanneer nummer twee van het koppel binnen is, is het koppel binnen. Anders dan anders dus. Na de Dameskoers zijn er dan de Grote en de Kleine Finale voor respectievelijk de eerste helft en de tweede helft van de series. Voor de winnaars is er eeuwige roem, een beker en – vooral – het enige echte en unieke Ouderkerker shirt winnaarWinnaarsshirt. Het gaat natuurlijk om de fun, maar ook om de roem en er staan sterke koppels aan de start met de meeste Ouderkerker toppers. Zo rijden de mannen die in of aan het parcours wonen allemaal mee: Cor Baas, Wouter de Jonge, Paul Kuijer, Jan Buisman, Ton van t Schip, maar ook andere kleppers die allemaal in het verleden wel eens met bloemen in de “echte koers” zwaaiden, zoals René Markus, Ruud Verbeek en Cisco Pels (ooit winnaar van de Elite-koers, vóór Auke Broex). We doen geen voorspelling want er zijn er ook velen, die vooral gaan voor de eer en de uitdaging.

Wie worden de winnaars van de Ronde van Ouderkerk in 2015, en wie wint de klassementen van de Nieuwelingen (De Haan) en de Dames (Rechtstaete)?  Zondag weten we alles.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑