Nieuwelingen-équipe aan de start van Franse rittenkoers

Een ploeg Nieuwelingen van De Amstel is inmiddels gearriveerd in het Franse land. In het departement van de Ain (dat ligt ter hoogte van Geneve) doet een ploeg van vijf Amstel-Nieuwelingen vanaf dinsdag 11 augustus mee aan de “Tour de l’Ain Cadets”.

Deze wedstrijd gaat over vijf dagen en volgt elke dag precies het laatste deel van het parcours van de profs die tevens hun Tour de l ‘Ain rijden.  Er wordt gestart met een korte ploegentijdrit, waarna twee relatief vlakke etappes volgen, met daarna op dag 4 en 5 de korte bergetappes met een paar serieuze cols van een kilometer of 9 (naar een hoogte van ca 1100 meter). Heel wat anders dan de Hollandse koersen en voor de Amstel-Nieuwelingen best spannend en officieel dus.

De renners die het gaan doen zijn Tobias Göbel (de enige 2e-jaars), Ivar Immerzeel, Ruben van der Pijl en de gebroeders Broex (Victor en Menno).  Bijzonder is wel dat er geen prijzen zijn in de individuele eindklassementen, maar dat het erom gaat dat je het als Équipe zo goed mogelijk doet: het Ploegenklassement is leidend. 25 ploegen uit (vooral) Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland, aangevuld met De Amstel gaan daar om strijden.

Als er aanleiding toe is zal op deze site nieuws verspreid worden over de koers. Info is verder te vinden op deze site

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑