Zaterdag is het erop of eronder, en misschien erover

Komende zaterdag is het weer te doen….het Nederlands Clubkampioenschap, nu weer in Dronten. In alle categorieën is De Amstel vertegenwoordigd en doet men zelfs weer een bescheiden gooi naar de titel “Algeheel Clubkampioen van Nederland” waarin “we” vorig jaar derde werden.

De ploegen

Alle informatie met starttijden staat op de NCK site. Inclusief de starttijden en de ploegen. Bij De Amstel is jong beginnen het motto en de afgelopen weken is er al vele keren getraind op het rondje bij Oukoop, hoewel de Jeugd het op dinsdag dit jaar een beetje liet afweten, maar op Sloten trainde.

De Elite-ploeg (in 2014 21e) trainde op bescheiden schaal en opnieuw zijn beoogd de hardrijders Tim Veldt en Dion Beukeboom niet beschikbaar zijn i.v.m. een buitenlands trainingskamp met de baanselectie. Jammer, maar toch staan er met Sebastiaan Pot, Roompot prof Andre Looij, Derk Abel Beckeringh,  Daan de Groot, Lars van de Vall en Koos Jeroen Kers mannen met heel veel koershardheid in de benen. Die sterke mannen moeten zeker weer voor een plek in de top-10 moeten kunnen gaan. De concurrentie is overigens weer groot en 52 kilometer is ook niet niks.

De Jeugdploeg heeft met trainer Hans Leijnse de  afgelopen weken een paar keer getraind op Sloten. Na de winst van 2014 is de ploeg in theorie met Enzo Leijnse, Wieger Göbel, Owen Geleijn en Tijmen van Loon sterker dan vorig jaar. Maar als we de geluiden juist interpreteren moet de olie van de machine nog gevonden worden. Zo hard mogelijk de 10 kilometer afraffelen is de opdracht.

De Juniorenploeg (10e in ’14) heeft weer een beetje een strijd met ongelijke wapens. Teun Mouris is de Junior-locomotief en de enige survivor van 2014. Hij mag een paar tanden zwaarder rijden dan de Nieuwelingen in de équipe. Teun zal dus het meeste kopwerk moeten doen, maar wordt gesteund door Victor Broex, Devyn Duvall en Tobias Göbel. Het is 34 kilometer, dus een steuntje is altijd nodig. Het doel: gaan voor wederom een top-20, aldus ploegleider Joost Mouris!

De Damesploeg was vorig jaar 11e en dat verbeteren is zeker het doel. Met motor Riejanne Markus, schaatsster Birgit Witte bestaat de ploeg voor 50% uit de 2014-équipe. Nieuw  zijn de beide sterke dames Emma Paternotte en Lotte Terwindt. Trainer René Markus heeft kunnen zien dat het tempo er goed op zit.

Overigens hebben ook veel andere renners met de trainingen voor de verschillende ploegen meegedaan en levert dat ook al weer een basis op voor de komende jaren.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑