Ouderkerker Cross: de voorbeschouwing

Komende zondag is het weer feest langs de Ouderkerkerplas: dan mag iedereen losgaan in alweer de 6e Ouderkerker Cross. Het weer kan nog alle kanten op, maar wind wordt zeker verwacht. Hier alle praktische informatie.

Starttijden: 10.00 uur Jeugd (en Schooljeugd); 11.00 uur: 40+; 11.01 uur: Funklasse; 12.00 uur: 40-; 12.02 uur: Nieuwelingen en Dames;

Favorieten?: Dat zijn toch wel de bekende namen uit de ACC. Bij de 40- is het even afwachten wie er allemaal start, maar leider Bart de Veer zal zeker weer voorin zitten. Is 3-voudig winnaar Dylan Groenewegen er, of Jasper Ockeloen? We gaan het zien. Bij de Masters zal weer gekeken worden naar Hamish Morrin en Ron Vroom. Maar wellicht komen Edwin de Graaf, Patrick Molenaars en Jeroen van Hoeijen op het podium? Bij de Nieuwelingen moet Victor Broex als hij zijn fiets heel houdt kunnen winnen en bij de dames is Judith van Maanen de favoriet. Zondagmiddag weten we alles.

Inschrijven: tot 30 min. voor aanvang van elke categorie, in het gebouw van Watersportvereniging Ouderkerkerplas. Daar is ook beneden de kleedkamer. Boven is lekkere koffie, chocomel en soep, maar svp niet met modderpoten naar boven! Schoenen uit in de gang beneden. ACCérs vergeet je niet te melden, ondanks dat je al een nummer hebt: niet betalen is een DSQ. In de Funklasse mogen maximaal 40 mensen starten. Dat zit zo goed als vol.

De prijsuitreikingen zijn steeds meteen na de koers…..en let op: op straffe van een DNF is het verplicht om bij de prijsuitreiking te zijn. Voor de eerste drie in alle categorieën (én de eerste drie dames) zijn er bloemen. Langs de plas staat ook een mobiele cateraar, dus de inwendige mens komt aan zijn trekken.

Parkeren: alleen op de Parkeerplaats bij de plas, niet bij de WSV. Het parcours loopt ook over de Parkeerplaats en het is ca 250 meter naar de WSV lopen.

Parcours: weer ietsjes veranderd
Rond de Ouderkerkerplas is weer een fraai parcours te vinden: van maar liefst 3,3 km langPlattegrond en Parcours Ouderkerker Cross 2015. Het weer zal uiteraard zijn uitwerking hebben op de zwaarte van het parcours. Een buitje meer of minder kan veel schelen, vooral op de stukken bij de dijk. Naar verwachting zal er daar een extra looppassage zijn. In de finale van elke ronde is er weer een belangrijke rol voor het zand. Naar verwachting moet je (inclusief de balken) max. 3 maal van de fiets. De Jeugd zal een iets korter parcours rijden zonder de gehele dijk en het stuk parkeerplaats.

De start is nu op de asfaltweg bij de Watersportvereniging (Aan de Wind) en de finish is bij het strand in de buurt. Ook zal het strand in twee aparte lussen genomen worden waarbij de tweede lus allesbeslissend is: vlak voor de finish! Voor de zandspecialisten dus. De parcoursbouwers hebben ook nog gezorgd voor wat lange lopende stroken, maar ook een “schuin kantje”(kort na de start) is er bij en extra technische scherpe details op het taludje en ook zal de fietsenstalling passage niet ontbreken. Komt dat zien.

Erelijst
De Ouderkerker Veldrit kent een bescheiden erelijst. Op de facebookpagina van de organisatie staan de laatste gegevens en links naar filmpjes enz.

Poster Ouderkerker Cross 2015

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑