Jazeker: in 2016 weer een Amstel Alpenweek!

Na het succes van 2012 en na mogelijk nog grotere succes in 2014, gaat er ook komend jaar weer een Amstel Alpenweek verreden worden. De cyclosportieve wielerweek gaat opnieuw plaatsvinden, en wel in juni 2016!

Er is een vernieuwde AAW-Directie en die zal weer samen met de deelnemers gaan genieten van zes dagen afzien, uiteraard. Want het wordt weer een uitdagende zesdaagse wielerweek in de vorm van een etappekoers over zeven etappes. Opnieuw zal het gaan plaatsvinden in en om Bourg d’Oisans aan de voet van de Alpe d’Huez. De geplande datum: zondag 19 juni tot en met 24 juni 2016.

Na de fraaie etappes van 2012 en 2014 met veel strijd en de finale op de Galibier worden er ook voor komend jaar verschillende (en andere!) etappes uitgetekend. De route wordt later deze winter gepubliceerd, maar in verband met het afsluiten van de Galibier zal er zeker vernieuwing plaatsvinden. De Directie heeft overigens al een bijzondere verrassende toevoeging aan het routeschema op het oog.Linksaf de Galibier op

Gebleven is zeer zeker het handicap-systeem en ook zijn er een paar ingekorte etappes voor de “medio fondo” waardoor het voor iedereen weer een mooi en spannend evenement wordt, waarin iedereen meer of minder wielrenner kan “spelen”. Maar let op: je moet er dus ook klaar voor zijn en het is toch serieus afzien en behoorlijk serieus koers…. Zoals het plan er nu ook weer ligt zal het een afwisseling zijn van lange (tot max. 120 km) en kortere etappes en uiteraard een “proloog”, dit keer naar Oz zie hier ; de rest van de route is nog onder embargo .

Deelname staat open voor Amstel-leden vanaf 18 jaar, mits in goede gezondheid, mannen én vrouwen, kan meedoen.  Gelet op de ervaringen uit het verleden is het maximale deelnemersaantal op 40 gesteld. Opgave is vanaf nu mogelijk: dus regel het met je baas, vrouw, man, vriend, school!

Deelname kost € 75,- . Opgave door middel van een mail naar amstelalpenweek@gmail.com. Je krijgt dan een bericht over de betaling en je krijgt de voorlopigereglementen toegezonden. Je inschrijving is pas definitief na betaling. De reis- en verblijfskosten zijn daarnaast voor eigen rekening. Er zal zoveel mogelijk gezamenlijk gereisd en in een gezamenlijke accommodatie overnacht worden.

In januari zal de Directie meer informatie over de koers, de route en de deelnemers geven. En om in de stemming te komen; lees dan dit mooie verslag nog een keer. De uitslag van 2014 is daarin ook te zien….daar krijg je zin van, zeker in deze donkere dagen.

4 gedachten over “Jazeker: in 2016 weer een Amstel Alpenweek!

  1. Wel jammer dat het voor de zomervakantie is. Nu kunnen de jonge gasten die nog naar school gaan niet mee. Snap wel dat ze minder tegenstand willen hebben.:p

  2. In 2014 vond ik de AAW een van de leukste dingen van het jaar. De ‘oudjes’ waren er toen elke dag keihard afgereden door de jongeren, en waarschijnlijk heeft dat hun moraal naar een 0-punt doen zakken. Ik denk dat ze dat niet nog een keer willen meemaken en het daarom zo hebben gepland dat de jongeren niet mee kunnen. Wel heel jammer.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑