Donderdagavond….ze mogen weer! (update Jeugd)

De eerste rit van de Peter Post Voorjaarscompetitie 2016 werd op een beetje kille en winderige avond verreden. Maar dat maakt niet uit: de opkomst was groot en aan het koersgedrag te zien waren veel renners zo blij als kalfjes in de lentewei. Jorne Videler pakte in een beklijvende laatste ronde de eerste winst. 

Bij de senioren was er een fraai peloton van 40 eenheden dat het aandurfde. Onder impuls van de jonkies ging het de eerste tien ronden al meteen gloeiend hard. Zo hard dat er al snel slachtoffers vielen en na een minuut of 20 waren er twee pelotons van ongeveer 17 man. In groep 1 uiteraard alle favorieten als KJK, DAB, Teun Mouris, Marc Veldt, maar ook de actieve Enzo Leijnse en Ruben van der Pijl. Pas na de breuk kwam er wat rust. Zowel in groep 1 als groep 2. Na drie kwartier sloot 1 bij 2 aan en na het afsprinten van de gedubbelden kon de korte finale beginnen. Marc Veldt en Ronald de Waal sloegen een gat, maar beiden ontploften bij het naderen van de streep. Marc ging wel nog als eerste door de bocht, voor Jorne, met Teun en Victor in het wiel, en in die volgorde bleef het ook in de sprint met wind mee (behalve Marc dan). Vierde werd Matthew Overste (snelste ronde in 1.13) en clubkampioen DAB kwam wat te laat in de finale. Uitslagen staan op Mylaps .

Ook bij de Jeugd met 28 deelnemers zeer goed gevulde groepen. Bij de jongsten werd Thijmen Drexhage de winnaar en de kersverse clubkampioen Ravi Heidstra moest genoegen nemen met plek 2. Samuel Enderink fietst nog maar kort, maar werd heel netjes derde.

Bij de middelste groep werd goed en hard gefietst en was het Mees van Duren die de winst voor zich opeiste. Sagi Trevet vergiste zich in het aantal ronden en stond te vroeg stil… Volgende week een nieuwe kans.

Ook in groep C –  inclusief een aantal Nieuwelingen – werd er gretig gekoerst: men had er zin in. Ook hier een paar nieuwe leden die al leuk mee konden doen. Josias Meijer reed de hele koers zowat alleen, maar gaf niet op. Keurig voor zijn eerste optreden. En Julian Vergouw op plek twee leverde ook een knappe prestatie: hij gaat wekelijks beter fietsen.
De winst ging echter wederom naar een Van Duren; deze keer was het Bart die won. De laatste ronden soleerde hij; tong naar buiten en knallen maar! Mooie overwinning en volgende week van start in de leiderstrui.

Klassementen volgen nog.

Een gedachte over “Donderdagavond….ze mogen weer! (update Jeugd)

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑