Koers! Bloemen, enveloppen en de solo van Sagan

De Amstelrenners hebben weer een mooi koersweekend achter de rug. De vaste podiumklanten namen weer voorjaarsboeketten mee naar huis. De weekend-roundup vanuit de koers.

Een lente-weekend zat in de voorspelling van alle weerlieden….en dan is er ook nog een weekend vol met  wedstrijden. Heerlijk, daar krijg je zin van. Of zoals één van de renners in de spiegel van de kleedkamer in Genemuiden plotseling riep terwijl hij zichzelf in de spiegel aankeek: “Koers!”.

Sterk collectief in de 44e Omloop van Noordwest Overijssel
Zaterdagochtend héél vroeg werd in Ouderkerk een tweetal auto’s volgeladen met fietsen, wielen en adrenaline om naar Genemuiden te vertrekken. De renners Ruben van der Pijl, Victor Broex, Enzo Leijnse, Owen Geleijn, Menno Broex en Wieger Göbel hadden er zin in, net als de ploegleider Auke en chauffeurs Hans en Rogier. De ploegleider pakte zijn rol serieus aan met een parcoursinspectie, voor- en nabespreking, en alle adviezen die daarbij horen in de ploegleidersrol. Maar vooral moeten de renners het allemaal zelf doen. De Omloop van NWO is immers één van de meest echte klassiekers: één grote ronde van 80 kilometer tussen de Overijsselse Meren door en veel open wegen en zelfs een lange slechte klinkerstrook van 5 kilometer, maar deze keer niet genoeg wind om er iets moois van te maken.
Vanaf de kant was te zien dat het Amstel-collectief op alle cruciale punten de koers goed in handen had, ze zaten er altijd bij en op het moment dat er lichte breuken ontstonden zaten ze alle zes in de eerste groep. Klasse, en dat belooft nog wat voor als het een keer echt waait. Uiteindelijk was toch de helft van de 150 starters eraf, maar geen van de  NWO Millimeters Amstelmannen die een probleem had.
Bij het ingaan van de laatste kilometer nam Enzo de kop, maar kon een golf renners niet weerstaan. Op 500 meter kwam Victor op kop te zitten, en moest toen kiezen, óf wachten, óf dan maar van heel ver de sprint aangaan. Hij koos voor dat laatste, en wist dat het eigenlijk te ver was. Op 75 meter van de streep werd hij door twee man overstoken, maar wist toch nog nog nipt de rest van zich af te houden en de derde podiumplaats te bemachtigen.
De rest van de ploeg zat allemaal bij de eerste 43 met Enzo op 16, Owen 30, Ruben 31, de debuterende Wieger op 34 en Menno als 43e.  Victor stond overigens al  wat bleekjes aan de start, en voelde zich eigenlijk helemaal niet goed. In de koers was daarvan niets te zien, maar de rest van het weekend lag hij met koorts in bed. Gelukkig was zondag de Ronde op TV, in zijn koortsdromen zag hij zich als een Peter Sagan naar Oudenaarde soleren.

Later op de dag gingen de Junioren van start voor maar liefst 133 kilometer. Ploegleider Joost zag zijn mannen Friso van Diemen, Tobias Göbel en Koen Warnier lang in het peloton meegaan. Friso ging toch iets te vroeg stuk en voor Tobias was het net een half uurtje te lang (maar is goed op de weg terug na een blessure). Koen handhaafde zich tot veler verrassing goed tussen de wielen en werd 66e. Een mooi verslag van een van de ouders van de gezamenlijke Amstel-Olympia-DTS- WPGA Juniorenploeg staat Hier! . Zie ook: deze link .

Zondagsboeketten in Hoorn en Oploo
Op zondag was er voor de Jeugd, Nieuwelingen, Dames en Sportklasse nog koers in Hoorn. De Nieuwelingen waren weer met tien man aanwezig en vormden 25% van het Hoorn 1 en 3startveld. De nooit versagende Enzo tergde zijn tegenstanders door ná elke premiesprint door te trekken. Halfkoers had hij de tegenstand op de knieën en soleerde hij naar zege 3 van dit seizoen: inderdaad ook precies 13 kilometer, zeg maar vanaf de Pater tot de streep. Daarachter reden nog zes Amstelmannen in de prijzen. Owen sprintte naar zijn eerste podiumplek: derde; en Bart Segers reed naar zijn eerste top-10: vijfde. Meteen mooi een aantal NK-punten binnen en al de zesde Amstel-Nieuweling die top-10 heeft gereden. Menno reed sterk naar de 8e plaats, Ruben 10e en Bart van Duren (13e) en Niek Voogt (20e) pakten hun eerste enveloppe bij de Nieuwelingen. Voor Max Weijers, Sven Raats en de vermoeide Wieger ging het net wat te hard in Hoorn. Maar ook onze twee Nieuwelinge-meisjes reden in Hoorn. Alysha van Neck weet zich steeds beter te handhaven in het peloton en werd netjes 16e. Roos Markus reed haar eerste koers ook uit in de groep. Ronald de Waal reed naar een zevende plaats bij de Amateurs/Junioren terwijl Friso van Diemen 13e werd.  Later wellicht nog meer over de Jeugd.

Bij de Elite-renners had Koos Jeroen Kers een goed weekend. Zaterdag had KJK al een mooie dag in de vroege vlucht in de Volta Limburg Classic. Koos haalde zelfs de rechtstreekse uitzending, maar uiteindelijk was het verhaaltje toch uit en speelde hij in de finale,  waar Dylan Groenewegen nog even in een dienende rol bij Lotto-Jumbo te zien was, geen rol meer. Lars van de Vall moest in de harde, door BMC gedomineerde, finale ook passen. Zondag was KJK echter wel bijna winnaar. In de Ronde van Oploo zat hij mee in de beslissende vlucht met drie. Tegen de sterke Vermeltfoort kwam Koos wel nog tekort. De bloemen waren binnen, maar nog geen zege, die houdt hij nog tegoed.  O.a. Amstelrenners Marc Veldt, Bart Harmsen en Manferd Stienstra eindigden in het niet al te uitgedunde peloton in Oploo. Bij de Elite-Dames reed Judith van Maanen naar een mooi prijsje (25e) in de groep met o.a. Marianne Vos aan de start.
Wielerploeg Groot Amsterdam tenslotte had een belangrijke dag in Groningen. In de Omloop van de Veenkoloniën behaalde de ploeg de vierde plaats in de eerste Veling in het pak van WpgaClubcompetitie-klassieker. De Clubcompetitie waarin WPGA een van de terechte favorieten is. O.a. Martijn Veling (29e) en Daan de Groot (31e) vormden de Amstel-bijdrage in de koers. Kopman Jelmer Asjes van DTS zorgde met zijn vijfde plaats voor de beste uitslag.

De komende week méér Koers!

 

 

 

 

 

 

4 gedachten over “Koers! Bloemen, enveloppen en de solo van Sagan

  1. Ach Ja je kan niet alles traceren de jeugd ? #Uitslagen KNWU wordt steeds minder terwijl nou juist daar de grootste overwinningen worden behaald 😉 Tyler won zijn categorie 2 wedstrijd in de Sprint.te Gouda op zaterdag en op Zondag met zware concurrentie uit het Hoge Noorden in de selectie wedstrijd te Hoorn waar Michiel Mouris knap 4e werd..Beide zwaar bevochten maar indrukwekkend gewonnen.Er zijn andere websites als cyclingdatabase om informatie vandaan te halen toch ? 😉

  2. @PatrickEyk: Uit ervaring weet ik dat de redactie onmogelijk alle uitslagen kan volgen, maar dat zij wel alles plaatsen wat wordt aangeleverd. Dus als je een interessant wedstrijdverslag stuurt naar wtcdeamstel@yahoo.com wordt het zeker geplaatst!

  3. Af en toe een blik werpen op de Facebook pagina van Tyler Eyk. .De filmpjes die moeders vaak met liefde in elkaar #edit zijn zeker de moeite waard…Met vriendelijke groet vanuit Budapest op dit moment

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑