Mooie 50e Van der Veldt Ronde van Nes

Vrijdagavond is onder mooie weersomstandigheden de 50e editie van de Wielerronde van Nes aan de Amstel verreden. Mooi weer, mooie winnaars en genoeg deelnemers: een jubileum waardig.

Het leek alsof er een aardig windje stond dat de pelotons wellicht zou splijten, maar dat was echter niet het geval. Het gevolg: pelotons die af en toe uitrekten, af en toe een breukje, maar in drie van de vier koersen was het toch een massale aankomst die de koers besliste. Overeenkomst in alle koersen: het ging hard….en wat is het toch een mooi parcours. Deze koers moet blijven! Dat is duidelijk. De mooie foto’s van de koers geven al een beeld van de koersen.

De enige Amstelzege kwam op naam van de Nieuwelingen: Ivar Immerzeel maakte knap gebruik van een kleine vertwijfeling in het peloton bij het opdraaien van de Amsteldijk in de laatste ronde: heel knap wist hij 100 meter voorsprong te verdedigen en zijn tweede zege in een week op te tekenen! Daan Kool, de winnaar van Amstelveen , en leider in het Lynx-klassement werd derde achter Niels van Ekeren en Kool behield uiteraard zijn trui. De Amstelrenners Daan Hoeks, Victor Broex, Enzo Leijnse en Owen Geleijn werden resp. 4e, 5e, 6e en 7e. De standen in het klassement met de finale op 12 juni in Ouderkerk later op deze site.

Uw voltallige redactie was aanwezig in de Masters-koers waar ook wat jonge dwaalgasten (Sportklassers) aanwezig waren. De redactie kon niet voorkomen dat de favorieten Oudshoorn (NK 50+) en BBB met de plaatsen 1 en 2 wegliepen. Het werd namelijk ook hier een masssasprint. Dat lag niet aan (o.a.) Caspar Hermans en Edwin de Graaff die zich meerdere keren probeerden los te werken uit de groep en ook renners als De Jonge, Van der Putten, Broex en zelfs de oranje helm van Francke waren in de aanval. Maar het ging te hard om weg te blijven en ook de ultieme poging van Hermans werd te niet gedaan. In de spurt was Oudshoorn sterk voor BBB en Marcel Hoffman (Bataaf) en de bekende Harry van Pierre. Auke Broex was de enige Amstel in de top-10 (10e), met De Graaff, Winthagen en Buisman nog in de top-20. De nummer 3 Marcel Hoffman kwam na de finish in aanraking met een ploeggenoot en ongelukkig ten val, en moest (waarschijnlijk) met een breuk naar het ziekenhuis. Het was overigens gelukkig de enige valpartij van de dag.

In de 40- klasse (Amateurs/Junioren) stonden juist weer wat oudere dwaalgasten als Deen, Witte en Polstra aan de start. Zij konden ook hier de massale aankomst niet voorkomen. Daarin was de Elite-topper uit een recent verleden Jorne Videler heel knap de sterkste. Hij klopte de ook niet te onderschatten NK Masters 30+ Remco Bertelink en nog zo’n vaste podiumklant Niels van der Pijl in een lange sprint. Niels Immerzeel was hier de enige Amstel in de top – 10 (6e).

Ook de Dames-koers eindigde in een massasprint. Anne Huinen van Swabo wist daarin de favoriete Lorena Wiebes (winnares van Amstelveen) te verslaan, met Bianca Bakker op de derde plaats. Thuisrijdster Nike Beckeringh werd 15e en Lisanne Immerzeel 20e. In het Rechtstaete-klassement leidt Wiebes uiteraard wel en die plaats zal ze in de altijd zware Ronde van Ouderkerk op 12 juni gaan verdedigen. Klassement volgt nog.

Na afloop veel tevreden deelnemers en tevreden organisatie. Een smetje wellicht is het aantal voorinschrijvers dat het toch laat afweten en niet even tevoren een berichtje stuurt zodat er anderen zouden kunnen starten.

Het was met de wind in de rug buffelen op de Nesserlaan.
Het was met de wind in de rug op de Nesserlaan buffelen om het wiel van je voorganger te houden.

 

 

Een gedachte over “Mooie 50e Van der Veldt Ronde van Nes

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑