Jeugd: interclub UWTC

Terwijl de ‘groten’ in Ouderkerk hun strijd streden reed een aantal jeugdleden in Uithoorn een interclubwedstrijd.

In groep A was het Ravi Heidstra die veelal op kop door kwam. Maar het gaat er natuurlijk om wie als eerste over de finish komt. Ravi zat op kop in de eindsprint, maar vond het nodig om even achterom te kijken waar de rest zat. Nou, die zat in zijn wiel en door deze manoeuvre verloor Ravi terrein en ging hij als 4e over de streep. Wel prijs, maar geen podium. Leermoment.

In groep B stonden Julian Vergouw en Viego Tijssen aan de start. Beide mannen gaan steeds beter rijden en zij namen het initiatief in deze groep. Een eerste demarrage lukte niet, maar een tweede poging wel en beide mannen waren los van het peloton. In de eindsprint was Viego net ietsjes sneller dan Julian.
Plek 1 en 2 voor De Amstel; mooi gedaan jongens!Interclub UWTC

In groep C alleen Mees van Duren aan de start. Mees heeft het patent om als laatste van start te gaan. Maar ze wachten niet op je Mees! Dat betekent rijden tegen jezelf, een soort tijdrit dus. Geen bloemen en beker voor Mees. Maar daarna snel naar Ouderkerk om wel lekker voorin de volgauto mee te rijden. Dat is ook cool. Misschien nog wel leuker.

In groep D, categorie 7 en Nieuwelingen, ook een aantal Amstelrenners, waaronder Alysha van Neck, Alexander Kok, Tristan Geleijn, Tijmen van der Pijl en Jip de Moor. Deze laatste wist als enige een prijs te pakken, een vierde.

Foto’s van de wedstrijden zijn hier te zien.

Komend weekend een dubbel Interclubweekend met de Tijdrit op zaterdag bij De Kampioen en de gewone koers op zondag bij Olympia. Meedoen!

Een gedachte over “Jeugd: interclub UWTC

  1. Lance Huenders reed zondag in Lage-Zwaluwe in categorie 7 een sterke wedstrijd. Hij ging voor de leidersprijs die bij iedere categorieën waren, aldus de jury bij categorie 5. Bij de huldiging was er een aanmoedigingsprijs in de plaats van de leidersprijs gekomen (anders had Lance deze wel gewonnen 12 van de 20 keer als eerste over de meet.). Uiteindelijk werd Lance 14e.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑