NK van de wind

Van 18 t/m 25 juni staat Goeree-Overflakkee in het teken van het NK wielrennen. Op de site van het evenement aangekondigd als het ‘NK van de wind’. De talrijke Amstelmannen en -vrouwen op de deelnemerslijst hopen ongetwijfeld allemaal de wind in de zeilen te hebben. Wie staan er op de startlijst?

Morgen staat het NK weg 15-18 jaar op het programma, oftewel het NK Nieuwelingen (m/v) en Junioren. Bij de Nieuweling-meisjes komt De Amstel met Alysha van Neck en Roos Markus voor de dag. Roos is schaatsster die het fietsen ‘erbij doet’, maar wat dat bij een Markus betekent zagen we vorige week in de Ronde van Groot Ammers: daar werd zij tweede.

Bij de Nieuwelingen komt De Amstel met een zevental op de proppen (welke club doet ons dat eigenlijk na?) en niet zo maar een zevental: Victor Broex, Menno Broex, Owen Geleijn, Daan Hoeks, Ivar Immerzeel, Enzo Leijnse en Ruben van der Pijl hebben dit seizoen allemaal al eens op (het hoogste treetje van) het podium gestaan in de criteriums en waren sterk in de voorjaarsklassiekers. Met zoveel toppers is het te hopen dat ze elkaar niet de wind uit de zeilen gaan nemen.

Bij de Junioren een drietal van De Amstel: Tobias Göbel, Friso van Diemen en Teun Mouris. Laatstgenoemde reed de afgelopen maanden voorin in de klassiekers en won – wie weet dat niet – natuurlijk de thuiswedstrijd in Ouderkerk a/d Amstel.

Midweeks, woensdag 22 juni, is Goerree-Overflakkee het toneel van het NK Tijdrijden. Ook dan heeft De Amstel bij de Nieuwelingen de meeste ijzers in het vuur met Owen Geleijn, Enzo Leijnse, Victor Broex en Daan Hoeks. Bij de Junioren is Teun Mouris opnieuw van de partij en bij de ‘ouderen’ gaan Marc Veldt (Beloften), Riejanne Markus (Elite-Vrouwen) en Tim Veldt (Elite) van start.

Vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni is het dan op Goeree-Overflakkee tijd voor het NK weg van de Beloften en Elite (m/v). Bij de Elite-Vrouwen komen we opnieuw Riejanne Markus tegen en bij de Elite ZC wil Patrick Bos wel eens een kansje wagen in het vlakke Zeeland en hij krijgt daarbij steun van Stefan Wolffenbuttel. Bij de Profs siert tot nu toe slechts één renner de startlijst: Tim Veldt, maar daar zal heus nog wel verandering in komen. Alle ogen van De Amstel zullen dan gericht zijn op Dylan Groenewegen, die ‘gewoon’ één van de kanshebbers is (en vandaag alweer zijn zesde zege van het seizoen optekende: klik.)

2 gedachten over “NK van de wind

  1. Hier vader Markus, Femke start ook en gaat proberen voor Riejanne te eindigen

  2. Volgens welingelichte bronnen rijdt Dion Beukeboom ook mee.
    Zowel bij het NK tijdrijden als op de weg bij de profs.
    Dion is net terug van de Ronde van Slowakije

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑