Dubbele dag in de Alpen

De deelnemers aan de 3e Amstel Alpenweek hadden vandaag hun dubbele dag. Niet de zwaarste dag en dat was na de “Killer Queen Stage” van woensdag welkom. Een tijdrit van 11 km gevolgd door een korte vliegende koers rond Allemont. 

De TT ging verrassend naar Serge van de Putten. Serge beleefde een bijzondere dag om verschillende redenen; maar hij had niet verwacht vandaag te winnen. Hij was net even sneller  dan Caspar Hermans (2e) en Sander Boerkamp (3e). Wellicht lag het aan de voorbereiding: om 6.15 ging Serge het parcours al verkennen!

Daarna de Omloop. Na het ontwijken van de gebruikelijke wegomlegging werd het parcours van de omloop iets veranderd: 3 ziedende rondjes Allemont.  De verschillen waren al groot, maar omdat er nog een paar kilometer afging was het sowieso onoverbrugbaar voor de “toppers”. Hoe dan ook: de winnaar kwam uit de eerste groep: Spike Huisman liet zien een Gilbertje in de benen te hebben en wist op de aankomst (600 meter bergop) nipt de ontsnapte Roel Gerritsen te achterhalen. Dick Visser pakte deze keer het brons.

Vrijdag de finale: met Vaujany en de finish op de Croix de Fer. Het klassement zal voor Sander Boerkamp zijn en Deen heeft een ruime voorsprong op Altyzer. Broex, Van Herwijnen en Witte strijden nog om plaats zes, maar er wordt eigenlijk overal gestreden.  Meer volgt.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑