Stofhappen in Dordt

Een behoorlijk contingent Amstelrenners trotseerde de hitte en het stof in Dordrecht bij de openingswedstrijd van het nationale crossseizoen.

Zoals vaker als het om cyclocross gaat, was De Amstel kwantitatief het sterkst vertegenwoordigd bij de Masters; maar liefst vijf Amstel-masters mengden zich in het strijdgewoel dat veroorzaakt werd door 85 gretige coureurs op een razendsnel parcours.

Patrick Molenaars – vorig seizoen winnaar van de ACC en top 10 op het NK – reed stijlvol en zonder mopperen naar een mooie 18e plek en Marcel Witte deed het prima met een bijna even mooie 20e plek. Michael Breedt acteerde dankzij een puike start in de openingsfase rond plek 13, maar kon dit helaas niet vasthouden; uiteindelijk eindigde hij net buiten de eerste 30. De klassering van Jeroen van Hoeijen begon met een 4 en die van Jan van Herwijnen met een 5.

Bij de Nieuwelingen herkende de Amstel-masters hun clubgenoot Owen Geleijn, die op zijn beurt de Amstel-masters niet leek te (her)kennen. Met 50 man was er bij de Nieuwelingen ook een grote groep aan het vertrek en Owen reed naar de enige top 10 notering van De Amstel; 7e. Mooi!

Bij de Dames trad Judith van Maanen in het strijdperk. In haar gedegen voorbereiding bezorgde zij Ger Hermans overuren met het kitten van een arsenaal tubewielen en zelf trainde ze al een keer in Hilversum. Kortom; een renster met ambities in het veld. Deze gretigheid resulteerde in een respectabele 11e plek in de openingswedstrijd.

Bij de Junioren ging Koen Warnier van start, maar die kreeg om onopgehelderde redenen (de redactie moest ook weer eens op huis aan) een DNF achter zijn naam.

De eerste schermutselingen in het veld gaven de prijsrijders de bevestiging dat ze op de goede weg zijn en dat er nog mooie dingen kunnen volgen, terwijl de niet-prijsrijders wensten te benadrukken dat het seizoen nog lang is en het in Dordrecht weinig met crossen te maken had…

Volgende week zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen in Montfoort.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑