NCK: De Amstel weer vol aan de bak in Dronten

Zaterdag is het dan eindelijk zover: het NCK. Sommigen leven er al weken naar toe en hebben er keihard voor getraind. Anderen zetten zich zaterdag op hun tijdritfiets en gaan er dán voor. Vier Amstelploegen staan zaterdag aan de start.

De ploegen

Alle informatie met starttijden staat op de NCK site. Inclusief de starttijden en de ploegen. Bij De Amstel is jong beginnen het motto, en de afgelopen weken is er al vele keren getraind op het rondje bij Oukoop waar menig KOM-metje sneuvelde. Het was de hele maand mooi weer, en soms wel eens te mooi, fluisteren sommige oudgedienden.

De Elite-ploeg (in 2014 21e, vorig jaar 7e) trainde niet speciaal. Jammer, maar toch staat er na veel vijven en zessen een Team met ervaren wegkapiteins Daan de Groot en Koos Jeroen Kers. Zij gaan de andere renners Gijs Jorna, Max van de Water, Marc Veldt en Martijn Veling door de polder leiden. De concurrentie is groot en 52 kilometer is ook niet niks.

De Jeugdploeg – tweevoudig regerend kampioen –  heeft dit jaar iets minder gefocussed getraind. Maar met vier mannen die elkaar goed kennen gaan ze de 10 km weer zo hard mogelijk afleggen. Dat zijn Wessel Mouris, Lance Huenders, Tristan Geleijn en Tijmen van der Pijl. Een plek in de top-5 is wellicht wel weer mogelijk.

De Juniorenploeg (10e in ’14, 19e in ’15) heeft weer een beetje een strijd met ongelijke wapens. Teun Mouris is de Junior-locomotief en de meest ervaren man. Hij mag samen met Friso van Diemen een paar tanden zwaarder rijden dan de Nieuwelingen in de équipe. Maar die Nieuwelingen – Victor Broex en Enzo Leijnse – weten ook van wanten. Het is 34 kilometer, dus een geoliede machine is nodig. Het doel: het “alltime-high” van de B-ploeg (9e in 2003 (Lars, Levi, Koos, Vince) verbeteren, aldus ploegleider Joost Mouris!

De Damesploeg was vorig jaar 7e, en 11e in ’14,  en de 7e plaats verbetern is wellicht wel héél bijzonder. Met motor Riejanne Markus en Lotte Terwindt bestaat de ploeg voor 50% uit de 2015-équipe. Nieuw  zijn de beide sterke dames Aagtje Dijkman en Lisanne Immerzeel. Trainer René Markus heeft kunnen zien dat het tempo er goed op zit.

Overigens hebben ook veel andere renners met de trainingen voor de verschillende ploegen meegedaan en levert dat ook al weer een basis op voor de komende jaren. In de kantlijn rijdt er ook een “Team Zaaf” mee in de Bedrijvencompetitie. Daarin een aantal gekende Amstelmasters dat elkaar na een zware selectie, compleet met botbreuken, snijwonden en mentale opdoffers, alsnog vond.

Zie ook dit filmpje met mooie beelden van de Amsteldames uit 2015 .

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑