ACC Nieuwveen: zonovergoten start editie 2016

De start van de Amsterdamse Crosscompetitie 2016 vond, zoals de laatste jaren gebruikelijk, plaats in Nieuwveen. Bij zwembad Aarweide en Golf en Countryclub Liemeer had de organisatie weer alles uit de kast getrokken om een aantrekkelijk parcours te bouwen en ook langs het parcours waren de voorzieningen dik in orde met toilet-units, een mobiele koffie en broodjes toko en zelfs een scherm waarop het WK wielrennen te volgen was. Bijna  200 deelnemers was de beloning voor al deze inspanningen.

Vorig jaar was het een natte en glibberige editie en moesten de deelnemers vaak van de fiets; dit jaar was de regen van gisteren slechts een druppel op een gloeiende plaat en was in principe alles fietsend op te lossen. Alleen de zandbak met teruglopende bocht was de meeste deelnemers te machtig.

Inmiddels zijn alle uitslagen bekend ( te vinden op de site van de ACC), maar enkele hoogtepunten mogen niet onvermeld blijven: Niek Voogt won overtuigend bij de Nieuwelingen met Wessel Mouris op 4. Judith van Maanen was de tweede dame (van bijna 20 vrouwen!) en bij de Masters 40+ was het complete podium Amstel-gekleurd met Patrick Molenaars op de hoogste trede, Marcel Witte op plek twee en Michael Breedt op drie. Daarachter in de top-10 ook nog gekende namen als Polstra (5) en Hermans (7), terwijl Hamish Morrin nog iets te snel startte en als 8e eindigde.
In de 40- -klasse was het UWTC dat heerste. Clubkampioen Koos Jeroen Kers streed lang als beste Amstelrenner rond plek 5, maar na een val was het uiteindelijk de sterke Ruben van der Pijl die zich naar de 5e plaats knokte. KJK werd 7e, Koen Warnier 12e, Max van de Water 15e waarmee hij Job Janssen (16e, debutant) en Menno Broex (17e) voorbleef, net als een andere debutant Ronald de Waal (19e).

Bij de Jeugd was er een mooie zege van de onstuitbare Michiel Mouris in de jongste Jeugd en een sterke tweede plaats van Mees van Duren, met Viego Tijssen als 8e. Daarnaast hadden we nog veel, heel veel Amstelleden aan de start. We zagen ervaren rotten en debutanten en de een nog wat onwennig en de ander beter. Volgende week nieuwe ronde met nieuwe kansen in Zwanenburg.

Podium 40+

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑