ACC Zwanenburg: genieten in het zonnetje

De tweede rit van de Amsterdamse Crosscompetitie werd weer onder aangename omstandigheden afgewerkt en menig deelnemer pakte wat extra trainingskilometers door op de fiets te komen (en te gaan). 

Dankzij de regen van afgelopen week én de deelnemers aan de Jeugdclinic van de districten Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden die afgelopen donderdag het parkoers al hadden omgewoeld, was het hier en daar wel al behoorlijk glibberen en glijden en stond er na afloop een lange rij bij de afspuitplek.

Op de passage door de ijsbaan na was het parcours gelijk aan vorig jaar. De ijsbaan is de ijsbaan niet meer en is veranderd in een handbalveld en een terrein waar – zoals vandaag – iets gezelligs gedaan kan worden met marktkraampjes en wat men dit keer nog leek te oefenen zonder bezoekers. Het kan natuurlijk ook dat de bezoekers weggelokt werden door wat de ACC-deelnemers het publiek voorschotelden, wat dat was weer van hoog niveau.

Jeugd
Bij de oudste Jeugd was een mooi aantal Amstelrenners aan de start, met, en dat doet de redactie deugd, ook wat nieuwe gezichten. Het koersverloop hebben we niet kunnen volgen, maar wel weten we dat Mees van Duren na zijn 2e plaats van vorige keer, nú met de winst ervan door ging. Op het derde treetje van het podium stond Viego Tijssen, met vlak daarachter de geupgrade Michiel Mouris. MM reed een categorietje hoger en deed dat zeer best. Ook in de top-10 Jelle Boonstra en Julian Vergouw (6 en 7) en net daarbuiten de debuterende Sander Brandse (11e). Ook Wouter Beekman debuteerde: 20e. Maarten Holsbrink was er ook, maar is mysterieus uit de uitslag verdwenen? Oefening baart kunst, dus volgende week weer knallen!

“Ouderen”
Zowel bij de 40+ als de 40- stonden er zo’n 70 vertrekkers klaar om te starten. Evenals vorige week in Nieuwveen was het gehele podium van de 40+ gevuld met Amstelrenners. Dit keer stond Hamish Morrin op de hoogste trede met de winnaar van vorige week – Patrick Molenaars – op de tweede plek. De laatste podiumplek werd na een ziedende eindsprint opgeëist door Marcel Witte die Walter Wahle van het podium afhield. Marcel had na zijn 3e plaats in de nationale veldrit van Harderwijk van zaterdag waarschijnlijk op meer gehoopt, maar hij liet zich in Zwanenburg door een conifeer van een taludje duwen, moest nog een tuubje heropleggen en verloor daardoor de aansluiting met de koploper. Verderop nog veel onderlinge (Amstel) strijd waarbij o.a. Caspar Hermans wat al te druistig reed: val en DNF . Bij de eerste 20 tellen we liefst 12 Amstelmasters.

In de 40- streed Koos Jeroen Kers de hele koers voor de winst, maar was Bart de Veer hem net te snel af. KJK vond het alwéér leuk! In de top-10 ook de sterk acterende Tony Stoffels (6e), Max van de Water (8e) en Koen Warnier (9e), met Menno Broex daar net buiten (11e). Sander Boerkamp ging ook op een zekere top-10 af, maar had zijn tweede DNF na materiaalpech.

Niek Voogt was deze keer ongenaakbaar bij de Nieuwelingen: met meer dan een minuut voorsprong was hij de winnaar. Wessel Mouris pakte verraasend het brons, terwijl Judith van Maanen als 5e de snelste dame was.

Alle uitslagen op de bekende plek! . Volgende week weer mooi weer bij DTS? Vast.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑