Eerste piekweekend voor Amstelcrossers

Met een weekend voor de boeg waarin zowel het Districtskampioenschap als de Nesser Cross op het programma staan, heeft elke zichzelf respecterende Amstelcrossers een piekmoment gepland.

Morgen strijden de veldrijders op de Nedereindse berg in Utrecht om het kampioenschap van het district Noord-Holland/Zuid-Holland en Midden. De Amstel is met een twintigtal renners aanwezig waaronder enkele kanshebbers voor een hoge klassering.

Bij de Nieuwelingen behoort Owen Geleijn zeker tot de kanshebbers voor een topklassering. In het nog prille seizoen wist hij in nationale wedstrijden al viermaal bij de eerste 10 te eindigen, dus op DK kan wat van hem verwacht worden. Hij krijgt bij de Nieuwelingen o.a. tegenstand van zijn clubgenoten Tristan Geleijn, Tijmen van der Pijl en Niek Voogt.

In de Junioren-categorie zet De Amstel drie eerstejaars in: Menno Broex, Ruben van der Pijl en bijschrijver Victor Broex. Victor reed nationaal al enkele korte uitslagen, maar die laten zich moeilijk op waarde schatten omdat de concurrentie vaak naar België trekt. Toch moet een mooie uitslag voor hem haalbaar zijn.

Bij de Vrouwen zet De Amstel al zijn kaarten op Judith van Maanen en Jeanine Laudy. Judith is in de ACC top, landelijk altijd in de prijzen, dus waarom op het DK niet? Jeanine is (nog) niet actief geweest in de ACC en dus de grote onbekende. Misschien gaat ze ons verrassen?

Tony Stoffels, Sander Boerkamp – vaste waarden in de ACC – starten bij de Amateurs en ook Jort de Boer stofte zijn crosser weer eens af(?) en schreef zich in.

Bij de Masters 50+, de categorie van renners met een (bijna) voltooid wielerleven, zet De Amstel een bont gezelschap in bestaande uit een voorzitter, een 48-jarige, een schaatser zonder ijs, een vloekende veldrijder, een aanstaande vader en een fietsende encyclopedie. Daarmee heeft De Amstel in deze categorie twee serieuze kanshebber voor het podium: Marcel Witte en Patrick Molenaars haalden dit seizoen in nationale wedstrijden al een keer het podium, dus waarom zou dat bij het DK niet kunnen?

Door de doorstroom van zijn generatiegenoten naar de Masters 50+ moet Jan van Herwijnen, het eeuwig jongtalent, het bij de 40+ helemaal alleen doen, maar dat is de routinier uit Bussum wel toevertrouwd.

Na het DK zullen de renners niet op hun eventuele lauweren kunnen rusten. Het materiaal zal snel weer gereed gemaakt moeten worden voor de volgende dag, want zondag staat de Nesser Cross op het programma. De eerste van de twee thuiswedstrijden in de ACC, door alle Amstelrenners rood omcirkeld in de agenda. T/m zondag wordt regen verwacht, dus het wordt in de Nes sowieso een zwaar mengsel van sappig gras en een drassige bodem. Behalve voor renners met macht is het ook een cross voor renners (m/v) die onverschrokken voor de ideale lijn durven kiezen; ook al voert die door een koeienvlaai. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is heeft de gemeente er alles aan gedaan het nòg wat zwaarder (en viezer) te maken: Nes – en omgeving – is ‘op de schop gegaan’. 
img-20161104-wa0002img-20161104-wa0000img-20161104-wa0003

Let op: de starttijden in de Nes wijken af van wat gebruikelijk is in de ACC. Alle info onderaan deze pagina.

fietscross2014

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑