Truien en titels op de warme wielerbaan

Voor de meesten de eerste kennismaking van het vernieuwde hout. Ziet er ook mooi en voor De Amstel leverde dat in ieder geval meerdere medailles op. Er werd gestreden in samengestelde teams (men hoefde niet lid te zijn van één club) en samenstellingen.

Nieuwelingen: 2x goud
Een drietal Nieuwelingen reisde af naar Apeldoorn voor de NK’s Ploegachtervolging en Teamsprint, te weten Tijmen van Loon, Enzo Leijnse en Sven Raats. Enzo en Sven beten de spits af met de ploegenachtervolging. Enzo maakt met

ploegen-enzo
zijn ploeg de favorietenrol waar en reden de snelste tijd in de kwalificaties. Sven reed met zijn ploeg de vierde tijd, en mocht dus aantreden in de kleine finale voor het brons. Jammer genoeg werden ze svendaarin met een klein verschil geklopt. Net naast het podium dus… In de finale stond er geen maat op Enzo en ploegmakkers, en overtuigend reden ze naar het goud in een tijd van 2.16.891 over de 2 km.

In de middag de teamsprint waar Tijmen met ploeggenoot Yorick Wever de favorietenrol waar maakte. Krachtpatser Tijmen woont sinds het nieuwe schooljaar op nationaal Sportcentrum Papendal  De snelste tijd in de kwalificaties, vóór Enzo die de tweede tijd reed. Allebei geplaatst voor de finale. Sven reed de 10e tijd en zijn NK zat erop. In de finale, met twee Amstelmannen tegen elkaar, was het verschil kleiner dan in de kwalificaties, maar Tijmen was wederom de snelste: Goud en een mooie rood wit blauwe trui.

Prachtige sport in een prachtig Omnisport complex. Onze jongens hebben zich weer uitstekend laten zien!tijmen

Elite: 2 x brons
Bij de Elite mannen is een Teamsprint over 3 ronden. Team Bos, bestaande uit Yorick en Patrick, aangevuld met junior Mark Bakker van DTS als starter, werden netjes 3e op dit onderdeel. En dat binnen 2 seconden van Europese kampioenen Haak, Hoogland en Van Hoenderdaal. Onze verslaggever heeft het niet gezien, maar wel gehoord: Marc Veldt is 3e geworden op het onderdeel Ploegenachtervolging Elite mannen met o.a. Daniel Abraham.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑