NK baan: 2x goud, 1x brons

Afgelopen weekend was het Sportpaleis Alkmaar het strijdtoneel van het NK Omnium voor Junioren en Elite (M/V) en het NK Aangepast wielrennen.

Zaterdag was het Omnium voor de Junioren met daarbij als enige van De Amstel Niall Tilli, een renner die totaal onbekend is voor uw verslaggever. Hij fietst echter toch echt in Amstelkleding en heeft kennelijk aspiraties op de baan. Iets dat de verslaggever weet te waarderen. Niall finishte in de middenmoot.

Patrick Bos had een druk weekeinde. Op zaterdag stond de 1 km op het programma van het NK Aangepast wielrennen. Patrick stond aan de start met Tristan Bangma, die in Rio op dit onderdeel nog goud behaalde met Teun Mulder.  Beide mannen hadden er zin in. De luchtdruk was zaterdag goed in Alkmaar, want zij persten er een indrukwekkende 100.8 uit op deze afstand. Dat is razendsnel op een tandem, een wereldtijd. En dat in Alkmaar.

Op zondag stond Patrick aan de start voor het NK Omnium mannen en de 4km achtervolging van het NK Aangepast wielrennen. Gelukkig was Marc Veldt ook aanwezig, want anders was het karig qua Amsteldeelnemers. Er zijn weinig renners die voor de baan kiezen, terwijl de meeste successen voor de club door de baanrenners van De Amstel worden behaald. (1)

Na twee onderdelen van het Omnium, dat tegenwoordig maar uit 4 onderdelen bestaat (scratch, tempo race, afvalkoers en puntenkoers), was het duidelijk dat het kampioenschap zou gaan tussen de latere winnaar Roy Eefting, Melvin van Zijl (2e) en Patrick Bos.

Tussen de bedrijven door was er ook nog een 4km achtervolging van het NK Aangepast wielrennen met wederom  Patrick en Tristan aan de start. Na een geweldige, race waarin zijn de kampioenen van Rio versloegen, finishten zij in een tijd van 4.15.

Kort na deze race moest Patrick weer aan de bak voor de afvalkoers voor het Omnium. De ijzervreter werd hierin derde en in het laatste onderdeel, de puntenkoers, werd hij vierde. In het eindklassement werd Patrick derde; samen met zijn twee titels van het NK Aangepast wielrennen dus een zeer succesvol weekeinde voor hem. De teller van titels staat voor Patrick inmiddels op tien.

Marc Veldt was bij het NK omnium best of de rest. Hij eindige op een welverdiende 4e plaats. Elk jaar weet Marc zich op de baan te verbeteren; zijn sprint- en duurvermogen zijn echt goed. Dat podium gaat echt een keer lukken in de nabije toekomst.

(1) Het ontbreekt de redactie aan tijd en mankracht om deze bewering van onze verslaggever te factchecken.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑