Ouderkerker Cross: alle info en de voorbeschouwing

Komende zondag is het crossfeest langs de Ouderkerkerplas: dan mag iedereen losgaan in alweer de 7e Ouderkerker Cross. Het weer ziet er in ieder geval beter uit dan de afgelopen twee jaar. Minder modder en vooral minder wind! Hier alle praktische informatie.

 Starttijden: 10.00 uur Jeugd (en Schooljeugd); 11.00 uur: 40+; 11.01 uur: Funklasse; 12.00 uur: 40-; 12.02 uur: Nieuwelingen en Dames;

Inschrijven: tot 30 min. voor aanvang van elke categorie, in de boerderij aan de Middenweg 5 (dus niet de permanencewatersportvereniging). Ouderwets, met bar, met lekkere koffie, chocomel en soep. Langs de plas staat ook een mobiele cateraar, dus de inwendige mens komt aan zijn trekken. Daar is ook een basic ruimte (schuur) om je om te kleden en je kleding achter te laten, geen douche.
ACC-ers vergeet je niet te melden, ondanks dat je al een nummer hebt: niet betalen is een DSQ. In de Funklasse mogen maximaal 40 mensen starten. Dat loopt al lekker vol: meld je op tijd aan: uiterlijk zaterdag 26 november 12.00 uur via amstelcross@upcmail.nl.

De prijsuitreikingen zijn steeds meteen na de koers…..en let op: op straffe van een DNF is het verplicht om bij de prijsuitreiking te zijn. Voor de eerste drie in alle categorieën (én de eerste drie dames) zijn er bloemen.

Parkeren: zoveel mogelijk op de Parkeerplaats bij de plas, niet langs de Middenweg. Het parcours loopt ook over de Parkeerplaats en het is ca 250 meter naar de inschrijving.

Parcours: weer ietsjes veranderd
Rond de Ouderkerkerplas is weer een fraai parcours te vinden: 3,1 km lang.cross-ouderkerk-2016 Het weer zal uiteraard zijn uitwerking hebben op de zwaarte van het parcours.  Naar verwachting zal er niet veel te lopen zijn. In de finale van elke ronde is er weer een belangrijke rol voor het zand.  De Jeugd zal een veel korter parcours rijden zonder de gehele dijk en het stuk parkeerplaats. Daardoor komen ze lekker vaak langs voor het publiek.

De start is weer op de asfaltweg (Aan de Wind) en de finish is bij het strand in de buurt. Na de start op de weg wordt Ook zal het strand in twee aparte lussen genomen worden waarbij de tweede lus allesbeslissend is: vlak voor de finish! De parcoursbouwers hebben ook nog gezorgd voor wat lange lopende stroken, maar ook een “schuin kantje” en “een gootje” is er bij en extra technische scherpe details op het taludje en ook zal de fietsenstallingpassage niet ontbreken. Komt dat zien.

Opbouw en afbouw en parcoursbewaking
Zaterdagmiddag wordt het parcours opgebouwd. Als er voldoende mensen zijn die helpen met opbouwen (v.a. 14.15 uur, mail even naar amstelcross@upcmail.nl) kan er om 16.00 uur even ingereden worden.
Voor zondag gaan wr ervan uit dat alle Masters na afloop om 13.15 uur even helpen met afbouwen.
Van 11.30 – 13.15 zoeken we nog een paar mensen die helpen met het bewaken van het parcours tijdens de koers. Meld je svp ook daarvoor nog even aan.

Favorieten?: Dat zijn toch wel de bekende namen uit de ACC. Bij de 40- is het even afwachten wie er allemaal start, maar naar verwachting zal 4-voudig winnaar Dylan Groenewegen er zijn, of toch weer niet, en Koos Jeroen Kers en nog vele anderen uit de top van de ACC. Maar de meest gemotiveerde favorieten zijn wellicht Teun Mouris en Victor Broex, de thuisrijders. We gaan het zien.

Bij de Masters zal weer gekeken worden naar Hamish Morrin, Marcel Witte, Patrick Molenaars en nog meer van de bekende namen. Bij de Nieuwelingen moet Niek Voogt weer hoge ogen gooien, maar wellicht komt een Nieuweling uit het landelijke circuit zijn opwachting maken, zoals Owen Geleijn. Bij de dames is Judith van Maanen een van de favorieten, net als Mees van Duren bij de oudste Jeugd. Tenslotte is er ook de MTB Funklasse waarvoor een aantal plaatselijke coryfeeën. al nachten lang wakker ligt. Zondagmiddag weten we alles.

Erelijst
De Ouderkerker Veldrit kent een inmiddels een aardige erelijsterelijst-cross.

Op de facebookpagina van de organisatie staan de laatste gegevens en links naar filmpjes enz.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑