ACC Uithoorn: baggeren, stoempen en glijden

Rit 9 van de Amsterdamse Crosscompetitie bij UWTC in Uithoorn was er eentje van ouderwets baggeren en duwen op de rechte einden en glijden in de bochtjes en op (en af) het talud. 

De parcoursbouwers hadden een paar nieuwigheden ingevoerd ten opzichte van vorig jaar waarbij de veranderingen bij de brug het meest in het oog sprongen. Voordat de verharde klim aangevallen kon worden lag er een piepklein lusje in het gras en moest je bijna vanuit stilstand steil tegen het talud aan de zijkant van de brug op om het verharde gedeelte te bereiken. Lastig; velen kozen (gedwongen) voor lopen. Aan de andere kant van de brug moest je over het verharde gedeelte naar boven en dan 180 graden draaien en schuin het glibberige talud af richting een verleidelijk lonkende sloot.

Jeugd
Bij de oudste Jeugd liep Mees van Duren tegen een van zijn zeldzame nederlagen aan; hij werd geklopt door DTS’ er Chris Oosenbrug. Op de 3e plaats verraste Sander Brandse en Viego Tijssen gleed als 5e over de streep.

Masters
Bij de Masters stond er geen maat op Brian Burggraaf. Hij beukte soeverein door modder en liet zijn naaste belagers – Hamish Morin en Patrick Molenaars – steeds verder achter zich. Hamish en Patrick maakten er met glijden en opstaan nog een serieus gevecht van, maar uiteindelijk was het Hamish die de tweede plaats pakte.
Naast het podium was er een sterk optreden van Simon Polstra die onbedreigd op de vijfde plek leek af te koersen tot hij een paar honderd meter voor de streep zijn derailleur eraf reed. Polstra gaf op, maar besloot het advies van een toevallig (nou ja, toevallig…) passerende clubgenoot ter harte te nemen en rende met zijn fiets op zijn nek de laatste honderden meters naar de streep: toch nog negende en heel wat meer punten dan met een DNF. Op plek 8 kwam – ook al lopend – Pierre Deen binnen en Jeroen van Hoeijen deed het old school fietsend en werd zesde.

40-
Bij de 40- was Dylan Groenewegen een maat(je) te groot voor de rest. Achter hem werd er stuivertje gewisseld, maar het uiteindelijke podium mocht er zijn: Dylan werd geflankeerd door Koos Jeroen Kers en Mitchell Huenders. In de top 10 verder nog Tony Stoffels (8) en Sander Boerkamp (10). 
Bij de Nieuwelingen boekte Niek Voogt zijn vijfde zege van deze competitie en Wessel Mouris handhaafde zich met een 6e plaats in de top van het klassement.
Bij de Dames was er een tweede plaats voor Aagtje Dijkman en een zwemincident met Jaqueline Hoogenhout (DNF).

De laatste twee wedstrijden van de competitie worden alle twee op Sloten gereden: volgende week bij ASC Olympia en de finale – op Oudejaarsdag – bij de WVA.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑