CK off the road: glibberen en glijden

Het CK off the road leverde mooie wedstrijden op met goede winnaars en was vermoedelijk een van de zwaarste regiocrossen van dit jaar. Het parcours op Sportpark Sloten lag er nat en glibberig bij na de neerslag van de afgelopen dagen. Victor Broex was overall de sterkste.

De gezamenlijke parcoursbouwers van de deelnemende verenigingen (gastheer Olympia, WTC De Amstel, WVA, De Trappist en De Kampioen (Jeugd)) besloten het viaduct niet in het parcours op te nemen in verband met sneeuw/ijs op het asfalt en daardoor bleef de ‘Olympia-lus’ achter het viaduct buiten bereik en moest de start/finish verplaatst worden naar de WVA. Maar ook deze variant bood meer dan genoeg uitdaging voor de liefhebbers van het veldrijden.

Bij de Jeugd werd De Amstel alleen vertegenwoordigd bij de oudste Jeugd. Hier was het Michiel Mouris die na het vertrek gedecideerd de leiding nam en hem niet meer afstond. Achter hem legde Viego Tijssen beslag op de tweede plaats en werd Julian Vergouw derde.

Bij de senioren strandden de ambities van een aantal deelnemers in pech of ander malheur, zoals wel vaker voorkomt bij veldrijders (van De Amstel).  Zo kreeg de snel gestarte Michael Breedt te maken met lekke benen, outsider Pierre Deen reed de lucht uit de tube en Roel Gerritsen werd uitgeschakeld door ‘een twijgje in de cassette’. En dan hebben we het hier alleen nog maar over de rampspoed die de redactie ter ore is gekomen…

De eerste drie bij de Nwl/Junioren met in het midden overall clubkampioen veldrijden Victor Broex. Links Ruben van der Pijl. Rechts Owen Geleijn.

Naast alle subtitels die er te verdienen zijn is er één titel die er echt toe doet; algemeen clubkampioen veldrijden van WTC de Amstel, oftewel: welke Amstelrenner passeert als eerste de streep? Na tweede plaatsen in de laatste twee edities was het dit jaar eindelijk Junior Victor Broex die met de eer ging strijken en een jaar lang de trotse bezitter is van de wisselbeker die hierbij hoort. Nieuweling Owen Geleijn rolde als tweede over de streep en Hamish Morrin kwam als derde binnen en werd daarmee clubkampioen bij de Masters 40+. Achter hem kwam Tony Stoffels over de streep en dat leverde hem de titel ‘clubkampioen senioren’ op. Bij de Dames was het clubkampioenschap een prooi voor het kersverse lid Rosan Koper.

De uitslagen staan hier:  CK Cross 2017 . Waarbij aangetekend moet worden dat vanaf plek 17 niet alles met zekerheid op een rijtje staat.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑