Nog één NK weekendje voor de Jeugd en Nieuwelingen

Het is mooi winterweer in Nederland: ideaal weer om het CX-seizoen af te sluiten met een mooi NK veldrijden voor de Jeugd. En voor de koukleumen is er nog het NK Omnium op de baan op Sloten.  Amstelrenners zijn erbij.

In Appelscha geeft een vijftal Amstelcrossers acte de présence. In cat. III is Michiel Mouris present. MM heeft de afgelopen twee maanden aan zijn topografie gewerkt en heel wat landelijke crossen bezocht. De uitslagen waren ook prima; zo goed dat een plekje in de top 5 zeker mogelijk moet zijn. In cat. V staan Julian Odenthal en Viego Tijssen aan de start en in cat VI staat ook een tweetal mannen te trappelen om mee te doen: Mees van Duren en Jelle Boonstra. Behalve Michiel hebben de renners nog niet zo veel “landelijke”ervaring, dus het zal nog een mooi leermoment worden in het grote veld van specialisten. Bovendien is de staat van het parcours (sneeuw, dooi, bevroren?) best nog wel spannend.

Dichter bij huis is het te doen op Sloten voor de laatste in een reeks van baankampioenschappen:: het NK Omnium. Enzo Leijnse is net als vorig jaar één van de favorieten voor het podium. Ook Sven Raats en dame Maud Rijnbeek doen mee. Na vele duizenden rondjes op de baan zullen ze in elk geval qua parcours niet voor verrassingen komen te staan, en bovendien is het er lekker warm. De onderdelen Scratch, Temporace, Afval- en Puntenkoers zijn daarentegen hopelijk afwisselend genoeg om te bepalen wie de overall beste baanrenner is. (NB: De redactie neemt waar dat de achtervolging en sprint kennelijk gesneuveld zijn) .

Succes allemaal!

 

Een gedachte over “Nog één NK weekendje voor de Jeugd en Nieuwelingen

  1. Met de aantekening dat het NK Omnium duur pas op zondag 29 januari plaatsvindt.Een weekendje verderop dus..;-)

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑