NK baan duur

Zondag 29 januari stond het Velodrome in Amsterdam in het teken van het NK baan duur-onderdelen voor de Nieuwelingen. Het eerste baan NK van dit jaar.

Er zit veel talent bij de Nieuweling jongens en meisjes en dat maakte de wedstrijden de moeite waard en het niveau heel hoog. 

Eén van die talenten is een nieuwkomer bij onze club; Maud Rijnbeek. Twee weken terug ook al op het podium bij het NK sprint. En op de duur-onderdelen staat zij ook haar “mannetje” Ze kwam nog te kort om in de finales mee te doen voor het goud. Maar het siert haar dat zij wel altijd in de aanval gaat. Ze is zeer strijdlustig en een genot om haar zo te zien fietsen.

Naast Maud is er nog een nieuwkomer bij de meisjes. Namelijk; Oriana Soerewijn. In het eindklassement werd zij 10e. Maar ook zij fietst lekker aanvallend. 

Bij de jongens geen nieuwe namen van De Amstel aan de start. Wel Sven Raats en Enzo Leijnse. Vooral van Enzo werd wel wat verwacht; hij is een absolute duurrenner. In alle onderdelen speelde Enzo een hoofdrol, maar…… er deed nog een hele goede mee. Twee weken terug nog kampioen op de sprint. Zijn naam: Casper van Uden. Bij de jeugd al een veelvraat. In de sprint kwam Enzo wat te kort. Maar het wegseizoen komt er aan en dan kunnen de rollen wel eens omdraaien. Maar een tweede plaats op het NK duur is gewoon goed. De Amstel doet het goed bij het baanwielrennen. Sven deed goed mee, maar in dit geweld komt hij nog te kort. In het eindklassement werd hij 18e.

 

2 gedachten over “NK baan duur

  1. Het nk baanwielrennen duur was, in tegenstelling tot wat in de tekst staat, niet het eerste nk van het jaar! Dat was het nk sprint op de baan op 15/1!! Daar reden ook amstelrenners mee, oa Tijmen (4e) en Enzo (5e)….

  2. Wij zullen onze correspondent hiermee confronteren. Er volgt zeker een berisping!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑