Kleine koersen en grote koersen

Maart staat op de kalender en de koersen volgen elkaar vanaf nu wekelijks op. De eerste podiumplaats in een belangrijke wedstrijd is ook behaald: Enzo Leijnse werd tweede in de zware Omloop van Schijndel. Maar er was meer.

Op zaterdag 4 maart vond de opening plaats van het Nederlandse wegseizoen. Dit gebeurde met de Ster van Zwolle, de bekende klassieker met vaak een slagveld. Voor WPGA stonden Franklin Wessels, Nils Wolffenbuttel, Teun Mouris en de ervaren Patrick Bos aan de start. Deze keer geen zware koers: vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 9 renners (zonder Amstelmannen) die nooit meer achterhaald werd. Op zo’n anderhalve minuut van de kopgroep kwam het peloton vrijwel compleet over de eindstreep met de Amstelrenners in de buik van de groep.

In Schijndel was het zondag te doen op de Omloop. 6 km knallen door de winderige velden vanaf een industrieterreintje. Zowel bij de Nieuwelingen als bij de Junioren viel de slag na enkele kilometers. Enzo Leijnse die lekker de beentjes op spanning had gezet op Mallorca, trok met concurrent Van der Tuuk ten strijde. Na een vlucht van 50 km moest Enzo zijn meerdere erkennen in de sprint. Vorig jaar was Enzo de winnaar, nu tweede. Een mooi begin. In het peloton in Schijndel zaten ook Owen Geleijn (13e ), Sven Raats (32e) en heel lang Tristan Geleijn. Joppe van de Weerdt reed de koers ook keurig uit, terwijl Benjamin Wessels iets eerder uit koers moest. Zie uitslag.

Bij de Junioren was het ook meteen een slagveld, met dien verstande dat er na anderhalve ronde al zo’n 8 groepen rondreden. Victor Broex en Niall Tilli kwamen net te laat van voren om mee te springen met de kopgroep die ver weg zou rijden. In groep 2 gingen ze ten onder op plaats 16 (Niall) en 17e, zonder het gevoel te hebben echt in koers gezeten te hebben. Menno Broex, Daan Hoeks en Koen Warnier zaten na veel schermutselingen uiteindelijk in de vierde groep die vanaf plaats 32 finishte. In de Elite koers begon het te regenen. Het vooruitzicht van drie uur in wind en regen koersen zorgde voor veel afstappers. Patrick Bos streed in groep 2 naar een verdienstelijke 12e plaats.

Echte koersen waren er ook in Zwanenburg in het Kampioenschap van de Haarlemmermeer. De redactie kreeg nog geen verslag, maar vond in de uitslagen (zie hier! ) wel terug dat Tyler Eyk en Michiel Mouris de nummers één en twee waren in cat 3/4. Friso van Diemen werd 4e bij de A-klasse (Elite/Am/Junioren) en in de B- klasse zien we Pico de Jager (3), Serge van de Putten (5e) en Pierre Deen (6e) voorin terug, en was Jip de Moor de 5e Nieuweling. Toch missen we nog heel wat namen in de koers.

Volgende week gaat een aantal Dames van start in de vaak zware omloop van Strijen en is er het hele weekend Kampioenschap van Amsterdam, voor iedereen (let op de juiste tijden).

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑