Kampioen van heel Amsterdam worden

Er is één weekend in het jaar dat er op het circuit van Sloten de nodige eer te behalen valt, en wel door Kampioen van heel Amsterdam te worden. Dat kan je dan tegen 800.000 fietsende Amsterdammers zeggen. Roos Markus en Enzo Leijnse lukte dat, en enkele anderen bijna.

Roos Markus was de snelste fietsende Junior Vrouw. Haar concurrentie was niet groot, maar dat doet er nu even niet toe. Enzo had op papier meer concurrentie, maar had daar in de Nieuwelingenkoers weinig last van. Enzo vindt het parcours van Sloten nooit saai, of hij nou alleen rondrijdt of niet. Hoe dan ook: met minuten voorsprong op de winnaar van de pelotonssprint, ploeggenoot Owen Geleijn, is hij kampioen van 020. Achter de top-3 werd Sven Raats 4e, Wessel Mouris 5e, en ook Wieger Göbel en Joppe van de Weerdt zaten in de top-10.

Dubbele dosis voor de Masters
Na de Nieuwelingen was het zaterdag de beurt aan een enorme groep Masters in alle leeftijden. De Amstelmasters bespraken vrijdagavond onder het genot van energiedranken en spijzen hun strijdplan. Dat bleek, hoewel uiterst goed doordacht, uiteindelijk niet helemaal te werken. Na veel schermutselingen waarin o.a. de Masters Broex, Deen en Hermans betrokken waren, reden een paar Sloten-specialisten (ja, die bestaan) weg en was er nog slechts een troostprijs voor Masters Romke van de Weerdt (8e) en Coen Emmer (9e).  Emmer en de getergde Caspar Hermans gingen samen met o.a. de frisse krachten De Jonge, Breedt, Bak, Winthagen en Gerritsen daarna nog een keer van start in de Sportklasse. Daarin deed Hermans het slimmer: in de finale sloop hij weg om de tweede plaats op te eisen en de rest zag dat het goed was. Je moet wel heel veel rondjes Sloten rijden voor de medaille, maar dan heb je wel wat.

De mooie zondag
De eerste lentedag viel dit jaar op 12 maart en toen stonden de Jeugd, Junioren en Elite/Amateurs aan de start voor hun Amsterdamse titelstrijd. Maar alles wordt minder: vroeger was dit Kampioenschap een serieuze afvalling over bijna drie uur, en nu net iets meer dan de helft. Een bijna-massasprint besliste de Elite koers. Alleen Max van de Water (6e) zat hier voorin.

Bij de Junioren deden de Amstelmannen het beter. In de grote kopgroep was Friso van Diemen nét niet snel genoeg voor de zege. Friso die deze winter duidelijk beter overleefd heeft, reed achter DTS’er Veling naar het zilver. Bart Segers (5e) en Tobias Göbel (6e) waren de andere Amstel Junioren in de kopgroep.

De Jeugd was ook aanwezig. Michiel Mouris ging gemotiveerd van start, maar moest het onderspit delven tegen een overstekende eend en had een DNF. In cat 5/6 reed Flore van de Grinten naar een mooie 4e plaats, terwijl Viego Tijssen 8e werd, terwijl Maarten Holsbrink in cat VII in het peloton finishte. Deze week begint de Jeugdtraining en volgende week de eigen wedstrijden in het Kampioenschap van Amstelland, dan zijn er vast meer.

 

Een gedachte over “Kampioen van heel Amsterdam worden

  1. Maar nog wel een overwinning op de baan voor Tyler Eyk: dit weekend won hij bij de categorie 3/tm.5 met overtuiging het omnium bestaande uit een Scratch/Puntenkoers/Tempo Race (Leidersprijs) en een Afvalkoers.Niet slecht voor een categorie 3 renner..Dit alles was een omlijsting van het Internationaal sterk bezette Sprint en Keirin Toernooi op de baan van Alkmaar.. 😉

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑