Jubilerend De Amstel formaliseert samenwerking met WPGA

In de vaart der wielerseizoenen zou je het bijna vergeten, maar De Amstel bestaat dit jaar 25 jaar. Okay, als fusie-opvolger van GGMC en Amstelland bestaan we natuurlijk al veel langer, maar de échte WTC De Amstel is opgericht in 1992. Op de jaarvergadering werd daar nog even bij stilgestaan, maar daarna ging alles weer gewoon door, o.a. met het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst van WPGA.

In die 25 jaar is er veel gebeurd en het meest bijzondere is dat De Amstel in 1992 welgeteld 0 jeugdleden had. Iets wat nu ondenkbaar is en ook voor een gezonde club onmogelijk. De samenwerking in WPGA past sportief gezien ook perfect in de in der loop der jaren ontstane pyramide binnen de club waarin Jeugd-, Breedte- én Topsport plaatsvinden.

Ambitieus en realistisch
Tijdens de ploegenpresentatie in het afgeladen clubhuis van ASC Olympia werden de rennersploegen van Wielerploeg Groot Amsterdam voorgesteld. Aan elkaar gepraat door voorzitter Martin Spel en multi-talent Daan de Groot passeerden de plannen, de ambities, de achtergronden en vooral de renners van de ploegen (Elite/Beloften en Junioren) de revue. Uiteraard een groot Amstel-aandeel in de ploegen, waarbij een sportief uitdagend vervolg op onze goede Jeugdopleiding is gebouwd.  Een ambitieus, maar ook realistisch programma met oog op ontwikkeling, en aandacht voor Timemanagement….want geen tijd om te trainen?….Dat bestaat eigenlijk niet.

Bij de Elite en Belofte-mannen zullen we uiteraard onze renners Max van de Water, Marc Veldt, Martijn Veling, Teun Mouris, Franklin Wessels, Nils en Stefan Wolffenbuttel, Lars van de Vall, Daan de Groot en Patrick Bos nauwgezet volgen tijdens hun Europese wielertoer van dit jaar. En de Junioren die de toekomst hebben uiteraard ook.

Aan het begin van de avond werd de constructieve samenwerking tussen DTS, Olympia en De Amstel nog eens formeel bekrachtigd met het tekenen van een driejaarlijkse samenwerkingsovereenkomst door de Voorzitters van de clubs. Een mooi moment!

 

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑