Nieuwelingen zoeken de uitdaging op

Komende week wordt het april, en dan begint het voor de jongens Nieuwelingen écht: de eerste klassieker komt er aan, en dus er werd “geoefend” in de Omloop van Vlietlanden. Twee Nieuwelinge-meisjes trokken naar de slagvelden  rond Ieper en deden verslag. 

Met name Owen Geleijn en Enzo Leijnse (vorige week) hebben al laten zien er helemaal klaar voor te zijn. In de weides rond Medemblik reden 7 Nieuwelingen mee in de Omloop van Vlietlanden. Een mooie training voor wat komen gaat; ruim 60 kilometer waaieren. Owen Geleijn deed dat het beste en wist zich ook het beste in de achteropkomende Elite-waaiers te handhaven: hij was de winnaar, met voorsprong. Daarachter knokten uiteindelijk Niek Voogt, Joppe van de Weerdt en Tijmen van der Pijl om plek 4. Niek won dat prestigesprintje. Jip de Moor, Wessel Mouris en Tristan Geleijn streden iets verderop tegen de elementen. De les van de koers: méédraaien! En de mannen hebben goed opgelet, zeiden ze.

Nieuwelinge-meisjes Gent Wevelgem in Flanders Fields
Afgelopen zondag reisden Maud Rijnbeek en Oriana Soerewijn naar het Belgische Ieper om deel te nemen aan de omloop Gent Wevelgem in Flanders Fields behorend bij de 7 wedstrijden rondom de klassieker Gent-Wevelgem.
Het is even rijden, maar dan heb je wat. Start op de kasseien strook aan de markt-Katspel te Boezinge waar even te voren de elite dames waren gestart. De omloop van 5,5 km met veel open stukken, smalle weggetjes, een pittige kasseienstrook van 1000 meter en iedere ronde premiesprints op deze strook zorgden voor genoeg ingrediënten om er wat van te maken.
Bij de start werd het hele internationale peloton van 85 dames direct op een lint getrokken waardoor al veel rensters het direct moeilijk hadden het hoge tempo met wind mee te volgen en het peloton al behoorlijk uit elkaar viel. Meerder aanvallen volgden, zo trok Maud nog 1 keer alleen ten strijde, maar zonder succes en nog 2 tot 3 keer met een groepje waarbij de samenwerking niet helemaal lekker verliep en de groep weer bijgehaald werd. Maud won nog wel een premiesprint op de kasseien. Oriana kon zich goed handhaven in het peloton en reed een solide koers. Het uitgedunde peloton reed na 8 omlopen met 38 dames naar de finish. Maud trok de sprint van kop aan over de kasseien en finishte 6e. Oriana vertelde na de finish dat in de sprint haar ketting eraf ging, gelukkig geen val, maar het scheelde wel een paar plaatsen, uiteindelijk 31ste.

Ondertussen reed Rosan Koper het Kampioenschap van de Zaanstreek bij DTS. Het nieuwe parcours dat eind vorig jaar is geopend zorgt voor snelle koersen maar weinig mogelijkheden om weg te komen. Er waren meerdere pogingen en Rosan was nog even weg, maar werd weer bijgehaald door het peloton. Een massasprint tot gevolg en uiteindelijk een 8ste plaats.

Volgende week een wedstrijd in Hoorn op het parcours van de HRTC Hoorn waar de meiden een wedstrijd met alle categorieën bij elkaar rijden en er al 4 dames van de Amstel op de startlijst staan. Succes dames!

(meer nieuws over het koersweekend, later)

foto van WTC De Amstel Nieuwelingen.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑