“Ik was weer succesvol in de Omloop van Vlietlanden. Ik ben fantastisch.”

Een waarneming vanuit de koers die Omloop van Vlietlanden heet.


“De Omloop van Vlietlanden is een trainingsklassieker, of een nep-klassieker. Een fantastische klassieker! En ik ging hem winnen want ik ben de beste. Dat ben ik.  Dus daar stond ik met een pak elites van West-Frisia, wat frisse amateurs van Skits (nepwielrenners, zijn schaatsers, nep), Junioren van WTC De Amstel, wat ouwe knakkers van WTC De Amstel. En ook Nieuwelingen en Dames. Maar die startten een halve minuut na ons. Die zijn dus ook nep.
Er stond ook wind. Dus ging het op de kant. Maar niet bij mij want ik zit altijd in de eerst 8 wielen, en daar gaat het niet op de kant. Die anderen gaan wel op de kant, want zij zijn slechte wielrenners. Slecht.
Dus in de eerste ronde moesten de eerste slechte wielrenners al lossen en kwam ik met een groep van een man of 10 voorop. Zat wel zo’n irritante Junior van De Amstel bij. Die is wel goed. Hij wordt prof, hij heet Victor Broex. Hij werd 4e. Hij is fantastisch! Ik meen het. En ook nog zo’n tijdrijder die weer gaat wielrennen.
In de tweede groep Edwin de Graaff, en een trainingslid van De Amstel dat, omdat ze bij West Frisia mooie fietsen hebben, daar is gaan rijden en een nep-Amstelrenner die nu bij de schaatsers rijdt (Ewoud Hartemink.). En Nieuweling Owen Geleijn (later gestart, nep).
In de derde groep zaten wel goede wielrenners maar die zijn veel te oud (Emmer 48, Deen 49, Broex 50). En Menno Broex maar die wil klimmen, geen waaiers. Dus die konden mij ook niet bijhouden. En Deen reed zelfs lek maar die reeds wel de snelste ronde van iedereen toen hij weer terug naar zijn groepje reed (max snelheid 69km/u, fantastisch!).

Wat ik ook leuk vond om te doen was toen ik groepje met oude wielrenners dubbelde, ik vlak daarvoor ging demarreren, zodat ik er keihard langs kon denderen. Imponeren met het oog op het criteriumseizoen is fantastisch. Jammer dat alles toch weer in mijn wiel kwam. Dus toen was de groep even wat groter maar die ouwen moesten er toch weer af. Net als Ook een paar opgeveegde nepwielrenners als Joppe van der Weerdt, Niek Voogt en Tijmen van der Pijl. Die nepwielrenners moesten al afsprinten na 60 km. Owen Geleijn won. Ik kon hem niet dubbelen. Jammer. Doe ik de volgende keer.
Ik won omdat die anderen niet kunnen sprinten. Ik kan sprinten. Ik ben fantastisch. Een prof werd 3e. Ik ben een winnaar.

(Brian Burggraaf won dus, nadat hij vlak voor de laatste ronde er met Groen en Broekaart en Burggraaf vandoor ging. Broekaart probeerde het op 1km maar werd net voor de laatste bocht teruggehaald. Op 500 meter ging hij nog eens en kreeg een gaatje. Zegezeker liet hij zich verrassen. De Haarlemmer kwam op de streep Sven Broekaart voorbij, die dacht dat de zege al binnen was en in de laatste meters niet meer doortrapte. De Julianadorper zal er de komende dagen nog wel eens aan terug denken, “les 1: altijd sprinten tot op de meet” reageerde de teleurgestelde West-Frisiaan. Bron: http://www.wvwestfrisia.nl/nieuws .
Victor Broex werd 4e, Jan Lof 5e. Bij de Nieuwelingen won Owen Geleijn, Niek Voogt 4e, Tijmen van der Pijl 5e
)

Een gedachte over ““Ik was weer succesvol in de Omloop van Vlietlanden. Ik ben fantastisch.”

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑