WPGA start goed in de Clubcompetitie

Afgelopen weekend startte voor de WPGA Elite ploeg de belangrijke Clubcompetitie. Dat ging goed met een tweede plaats in het ploegenklassement in de Omloop van de Veenkoloniën. Dankzij o.a. een knappe 5e plaats van Belofte Nils Wolffenbuttel. Er was ook iets minder nieuws.

Naast Nils reed ook Teun Mouris goed in beeld. Zo goed, dat hij zelfs de prijs voor de strijdlust kreeg, maar als Strijdlustigste renners moest hij de huldiging aan zich voorbij laten gaan….Teun viel in de finale toen hij op het kantje in een soort van gootje terecht kwam. Gevolg: een DNF en aan alle kanten opengeschaafd. Daar helpt een traytje bier (voor de strijdlust) even niets aan. Gewoon balen. Sterkte Teun.
Beelden met de mooie eindsprint van Nils en ontsnappingen van Nils en Teun: zie onder.

Overigens werd er ook gekoerst in het Kampioenschap van de Zaanstreek. Master Serge van de Putten heeft geheime trainingsmethoden die effect hebben: hij reed weer op het podium: 2e, net als Michiel Mouris, de winnaar bij de cat 3/4 Jeugd. Uitslagen van deze koersen: hier! . Niet alles schijnt waterdicht te zijn, maar zoek je favoriet.
Tyler Eyk “meed” de confrontatie met o.a. Michiel, maar ging naar Dommelen, en boekte zijn eerste knappe zege in een sterk veld.

VIDEO: uitgebreide samenvatting – Grote Omloop van de Veenkoloniën

3 gedachten over “WPGA start goed in de Clubcompetitie

  1. : Tyler mijdt de confrontatie met niemand.Interclub is altijd met alle respect net even een trapje minder…Hij wilde gewoon kiezen voor een zwaar bevochten landelijke KNWU koers die hij met de 6 sterkst overgebleven renners ook won in de sprint van Cyriel Hooghwerff de nummer 2 van het NK van vorig jaar..Er werd hard gereden in categorie 3 kijk maar eens en vergelijk maar op MYlaps met categorie 4..https://results.sporthive.com/events/PC1371047

  2. Meed staat ook niet voor niets “..”. De vaste lezer weet ook wel, de redactie heeft zoveel mogelijk last van “tongue in cheek”. Alle verslagen van verre en nabije koersen….: welkom!

  3. “Vandaar”..Liever dit als “Fake” News toch..Als vaste lezer blijven wij met plezier en soms kritisch gewaardeerd volgen..Goedenavond 😉

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑