Weekendje om duimen en vingers bij af te likken

Afgelopen weekend was het weekend van De Ronde, en van het Mastersweekend, dat is al mooi, maar er werd ook “gewoon” gekoerst. En de Amstelrenners scoorden de nodige podiumplekken en deden mooie ervaringen op. Een kort verslag.

Zaterdag was het al twee keer bijna raak in mooie koersen. Riejanne Markus reed naar een fraaie tweede plaats in de Volta Limburg Classic. Na ruim 100 km door het natte Limburgse heuvelland kwam Riejanne als tweede over de meet na de Italiaanse winnares. Riejanne had wellicht de Ronde willen rijden, maar deze klassering is ook niet mis. In het peloton finishten ook Aagtje Dijkman en Kristine Kofman die de koers mooi uitdeden. De ploegleider zag dat het goed was.

Junior Victor Broex werd ook tweede in een klassieker. In de Omloop van Noordwest Overijssel  was er eerst alleen regen en geen wind. Dus Victor zat net als zijn clubgenoten Menno Broex, Tobias Göbel, Bart Segers, Koen Warnier en achteraan Friso van Diemen te wachten op wat komen zou. Plots na 75 km sloeg de wind toe en spatte het peloton in stukken. Tobias, Koen en Friso kwamen op achterstand, maar Victor zat attent mee in de kopgroep, Menno in waaier twee en Bart in groep 3. Na lek van Menno op een slecht moment was de koers voor hem voorbij.  De kopgroep dunde uit tot acht en na 135 km werd er gesprint voor: Victor kwam te laat om te winnen, maar tweede was uiteraard ook mooi; het is tenslotte een klassieker. Bart finishte knap als 41e van de 44 uitrijders.
In de Nieuwelingen editie van deze koers had De Amstel twee man in de top-10: Enzo Leijnse en Owen Geleijn werden respectievelijk 6e en 10e. Licht gefrustreerd van het gebrek aan wind en aanvalslust kwamen ze over de streep. Joppe van de Weerdt, Tristan Geleijn en Sven Raats reden de koers ook uit, terwijl Wessel Mouris net na de neutralisatie lek had en niet meer terug komen.
De dag erna, op zondag behaalde Enzo wel de zege: hij won met overmacht de Ronde van Oploo na een lange solo. Owen Geleijn reed naar de derde plaats. Koos Jeroen Kers werd in de Elite versie van die koers overigens tweede. Met een ploeggenoot reed hij ver weg van het grote peloton. Daarin eindigde Patrick Bos als 10e en Franklin Wessels als 15e.
Nieuwelingen Niek Voogt en Wessel Mouris reden aan de ándere kant van Brabant in Steenbergen. Daar zat Niek al snel in de kopgroep en reed hij zich met een mooie 5e plaats, en veel premies in de top-10. Wessel Mouris werd in het peloton 15e; ook prijs.
In het Kampioenschap van Hoorn was er zondag startgelegenheid voor Jeugd, Dames en Amateurs. Bij de Jeugd telden de wedstrijden meteen mee voor de NK selectie, dus er stond wat op het spel. Details ontbreken, maar Tyler Eijk (1e) en Michiel Mouris (3e) gingen in ieder geval met bloemen naar huis. Komende zondag is de volgende selectiewedstrijd: lekker in de buurt, bij UWTC in Uithoorn. Maud Rijnbeek was overigens in Hoorn de 4e in de Dames/Meidenkoers. De andere Amstelmeiden: Roos Markus, Oriana Soerewijn en Rosan Koper eindigden ook alle drie in de top twintig.

Een gedachte over “Weekendje om duimen en vingers bij af te likken

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑