PP-VJC#2: Kleinjan wint kil koersje (update stand)

Heel ander weer dan vorige week: na een zomeravond in maart werden de renners in de 2e rit van de VJC 2017 getrakteerd op onvervalst april-weer. Niettemin werd er weer hard gekoerst op het weer mooi vlakke wielerparcours aan de Startbaan. Na ruim 50 rondjes was Arno Kleinjan de snelste van de kopgroep van 4.

Het was nog even wennen: het Mylaps systeem staat inmiddels op een fonkelnieuwe laptop (met dank aan Jan Henk Holsbrink!), maar de settings zijn waarschijnlijk door DAB gedaan: Mylaps geeft alleen aan wie de snelste ronde had; en dat was DAB (1.13 – best rap). Nou is dat uiteraard een prestigieuze prijs, net als het 3-rondenklassemen, maar het gaat om de koers. Die settings moet dus nog even naar gekeken worden.

De winnaar van de koers was echter duidelijk Arno Kleinjan. Nadat er lange tijd niet heel veel gebeurde, behalve dat het af en toe best hard ging,  ging Kleinjan er na 45 minuten even vandoor met Michael Kortekaas en Pierre Deeen. In het peloton moest even serieus gas gegeven worden; en op het moment van aansluiting ging Kleinjan nog eens door en kreeg nu Sander Boerkamp (korte broek, moedig) , Enzo Leijnse en even later Owen Geleijn mee. Het peloton viel stil en de vier waren snel uit beeld. Ze gingen hard.  In de finale rekende Kleinjan gedecideerd af met zijn metgezellen. Enzo 2e, Owen 3e (nieuwe klassementsleider?) en Sander 4e. Het peloton kwam op bijna een minuut binnen. Daar was Max van de Water de snelste sprinter.

Klassement senioren: klik. Uitslag Jeugd volgt nog.

 

2 gedachten over “PP-VJC#2: Kleinjan wint kil koersje (update stand)

  1. De VJC is blijkbaar een goede generale voor een criterium op zaterdag. Kleinjan won met overmacht het criterium van Lexmond.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑