Gemeente Amstelveen maakt Ronde van Amstelveen onmogelijk..

…in ieder geval in de Westwijk. Beter kunnen we het niet maken, hoewel er wél een Ronde van Amstelveen gereden wordt, ook dit jaar op 7 mei.

In 2016 heeft het comité van de Ronde van Amstelveen al heel veel inspanningen moeten leveren om de ronde, voor de 13e keer, in de Westwijk te kunnen laten verrijden. Een herziening van het evenementenbeleid van de Gemeente Amstelveen leidde ertoe dat bij de behandeling van de aanvraag van de vergunning in 2016 de gemeente van mening was dat de risico’s van de wedstrijd voor zowel omwonenden als deelnemers dermate groot waren dat de wedstrijd in haar huidige vorm verboden werd. Na heel veel heen en weer ge-communiceer, en uitleg aan de gemeente wat een Wielerronde inhoudt, kon door ingrijpen van het College van B&W de RvA in 2016 gewoon doorgang vinden. Zonder enig incident.

Nu is het 2017 en helaas heeft de Gemeente in de tussentijd haar mening niet herzien en kreeg het comité dit jaar niet te realiseren eisen voor haar kiezen, te weten:
* inzetten van vier professionele verkeersregelaars:
* daarnaast inzetten van 16 eigen verkeersregelaars;
* en de organisatie moest met ingang van dit jaar zelf de kosten van de hekken en borden dragen.

De organisatorische en financiële consequenties hiervan zijn een te grote belemmering voor De Amstel.

Koers op het clubparcours, compleet met prijzen, premies etc
Het bestuur heeft daarom moeten beslissen, dit jaar de Ronde van Amstelveen plaats te laten vinden op het eigen parkoers. Dit is een noodsprong, maar we hopen op deze manier toch leuke wielersport voor de renners te kunnen bieden. Er wordt gewoon gekoerst, compleet met premies, eindprijzen en koersen die meetellen voor overkoepelende klassementen (Nieuwelingen en Dames), want gelukkig is er toch een deel van de sponsoring binnengehaald.

Voor allen, maar niet het minst voor het comité is dit een enorme teleurstelling. De ronde is al die jaren met veel positieve energie georganiseerd in de Westwijk. De categorie indeling zal wel iets gewijzigd worden. vanwege de grootte van het peloton en de breedte van ons parcours zullen de Junioren uit de Amateurs/Sportklasse wedstrijd gehaald worden. De Sportklasse/Masters wedstrijd wordt uitsluitend een Masters 40+ wedstrijd. Alle ingeschreven renners zullen een bericht ontvangen.

De toekomst
De tegenwerking van de gemeente is voor Jan Jacob Beckeringh en Johan de Jong de druppel geweest en zij hebben aangegeven te stoppen met het organiseren van de ronde. Het bestuur bedankt hen in het bijzonder, maar ook de andere leden van het comité voor hun inspanningen. Al voor de zomer zal gewerkt worden aan de vorming van een nieuw comité en een ander aantrekkelijk parkoers voor 2018, waarop minder eisen gelden dan nu het geval is. De WTC De Amstel wil uiteraard wel een ronde organiseren in Amstelveen, binnen redelijke grenzen en mogelijkheden.

 

Een gedachte over “Gemeente Amstelveen maakt Ronde van Amstelveen onmogelijk..

  1. Nederland wordt helaas steeds meer een land van ambtenaren en politici die zich vooral willen houden aan protocollen en invullijstjes. 13 jaar lang geen incidenten (anders dan de bij wielrennen gebruikelijke valpartijen) en toch oordelen dat er een gevaarsrisico is. Waren gemeenten in NL maar net zo kritisch op gevaarlijke verkeerssituaties en gevaarlijke industrie.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑