Amstelrenners goed bezig bij Jeugdselectiewedstrijd Uithoorn

Voorgaande jaren waren de selectiewedstrijden voor het NK vaak saaie wedstrijden. Doordat er alleen renners uit het eigen district aan de start stonden kon je vooraf bijna de uitslag voorspellen. Dit jaar lijkt er een nieuwe trend gezet dat ook renners uit andere districten meedoen aan deze wedstrijden. Zij kunnen geen punten verdienen voor NK-selectie maar maken de wedstrijden wel een stuk leuker.

Zo stonden bij cat.3 naast de plaatselijke favorieten Tyler Eyk en Michiel Mouris ook Finn Hiemstra (Friesland) en Thomas Huitema (Drenthe) aan de start. De eerste ronden bleef alles bij elkaar. Toen Michiel ruim een ronde flink op kop had gesleurd, was er
een kopgroep van vijf over die tot het einde van de koers bij elkaar bleef. Het leek er lang op dat Tyler de eindsprint zou winnen maar op de meet werd hij helaas nipt geklopt door Finn. Michiel kwam net wat te kort in de eindsprint en eindigde als vierde.
 
De wedstrijd voor categorie 5 was een drukbezochte wedstrijd met voor de Amstel, Viego, Julian, Jesse en Nickey aan het vertrek. Dat de jongens en meiden er zin in hadden was duidelijk, er werd hard gereden. De tegenstander laten wegrijden was er niet bij. De Amstel mannen reden sterk en Viego zat steeds goed van voren. In de finale is het dringen en snijden ze je zomaar af, Julian moest er
nog een beetje aan wennen. Maar zowel Julian en Jesse reden volle bak door tot ze over de streep waren en behaalde daarmee de 11de en 12de plaats. Viego is duidelijk bedreven in de print en werd knap 5de.
 
Na de mooie race van categorie 5, mochten ook de mannen en dame van cat. 6 laten zien wat ze in hun mars hebben. Eveneens een sterk deelnemersveld met niet alleen de renners uit de regio. Voor Jelle was het zijn eerste landelijke KNWU wedstrijd en deed dat hij heel netjes, werd in de sprint heel knap 10 de. Dat belooft wat voor de toekomst.
Flore had vooraf last van de pollen, maar wist ondanks het ongemak prima te rijden en finishte in het peloton. Mees zat bij het ingaan van de laatste ronde prima voorin. Maar kreeg onderweg een zetje en belande naast het parkoers en het randje werkte niet helemaal mee om terug op de weg te komen. Desondanks werd hij balend 16de.
Taco heeft prima gereden; kon het tempo niet de hele koers volgen maar pikte toch elke keer weer netjes aan.
Daarna in de laatste categorie voor onze club alleen Karsten aan het vertrek. Die jongen krijgt vleugels sinds hij op een Broex fiets rijdt. In de trainingen en de VJC was het al opgevallen dat hij dit jaar een enorme sprong gemaakt heeft en zelf aan het wiel durft te gaan zitten. Een knappe 12de plek smaakt vast naar meer.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑