Nieuwelingen gingen naar Limburg – update

De Nieuwelingen hadden hun jaarlijkse trainingskamp in Limburg (afgesloten met de Kasseienronde van Eijsden). Het was succesvol en gezellig. Zeker als je terugkomt met drie podiumplaatsen ondanks twee dagen hard werken. 

Er werd zaterdag getraind in de Limburgse heuvels. Met onderweg – uiteraard, een Amstelrenner kan niet zonder – een kleine GP AB. En het was koud, maar met voldoende kleding goed te doen.

Op zondagochtend zegt het schema klimtijdrit in de Voerstreek en zondagmiddag heel wat anders het Kasseiencriterium van Eijsden; vaste prik. De Tijdrit werd gewonnen door Enzo, en de een hield zich meer in dan de ander. Maar ‘s middags reden Enzo en Owen alles op een hoop bij de grote groep Nieuwelingen; moe of niet. De twee reden samen weg en namen meer dan een minuut voorsprong. In de sprint a deux vond de broedermoord plaats: Owen als eerste door de laatste kasseien bocht en met een lengte klopte hij Enzo. De tweede zege in een week.
Niek en Wieger in het eerste peloton en de rest in een andere grote groep.

In het “tussenprogramma” vertoonde Ruben en Niall hun kunsten bij de Junioren. Ook zij deden het goed: Ruben kreeg het zelfs voor elkaar zijn eerste podiumplaats te behalen: 3e. Niall in de eerste groep 10e.

Daarna mochten Rosan en Maud eindelijk van start. Maud reed al snel weg en leek gezelschap te krijgen van Rosan, maar die haalde het net niet. Anders wellicht een herhaling van de Nieuwelingenkoers. Maar ondertussen stampte Maud door en behaalde zij haar eerste zege bij de Nieuwelingen. Rosan viel terug in het peloton, maar werd toch knap 8e.

Het was dus een geslaagd weekend, en de gezelligheid, de harde training en de altijd wijze lessen gaan zich snel uitbetalen in nog meer mooie prestaties.

Op het  aller-aller hoogste punt van Nederland.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑