Nog meer eerste keren winst

Naast de eerste klassieker voor Enzo Leijnse waren er nog meer eerste keren: Riejanne Markus won haar eerste “grote”tijdrit, én een etappekoers met een onuitsprekelijke naam, en Aagtje Dijkman won haar eerste criterium: De Ronde van de Orteliusstraat in Amsterdam West. En Dylan Groenewegen pakte vrijdag al zijn eerste.

In Tsjechië in de “Gracia Orlova” won Riejanne Markus meteen al de eerste rit, verstevigde haar positie in de tijdrit en wist de gele trui met haar ploeggenoten te consolideren. Goed werk van haar ploeg (1-2-3 in het klassement). Uitslag in Tsjechië

In Amsterdam West organiseerde een groep enthousiastelingen met veel publiciteit de Ronde van de Orteliusstraat. Naar verluidt een mooi evenement met veel enthousiast publiek en veel alternatieve omlijsting. In de enige “echte”koers van de dag, de Dames-koers was er een prachtige zege voor Aagtje Dijkman. Aagtje reed in de laatste laatste ronde weg uit de eerste groep en hield dat vol tot op de meet. Niet de minste namen hield ze achter zich. Aagtje is na een aantal jaren noodgedwongen stop weer met haar fietscarriere begonnen en heeft laten zien dat ze het zeker niet verleerd is. Grote klasse. De organisatie was overigens vrij apart. Dat is te zien aan bijgaande beelden van de dames

Tenslotte was ook Dylan Groenewegen deze week succesvol. In de Tour of Yorkshire haalde hij ook de eerste zege. Wellicht volgen er meer?

Naast deze eerste keren  waren er nog meer goede prestaties in den lande. Verre van compleet o.a.: Michiel Mouris won de jeugdronde in Koewacht, Tyler Eyk deed hetzelfde in Chaam. Roos Markus werd 3e in het Omnium op de bult van Dordrecht bij de Junior Vrouwen. Rosan Koper werd daar 5e bij de Nieuwelinge-meisjes en Victor Broex werd 4e in het zware criterium van Geldrop. Niall Tilli (11e) maakte ook deel uit van de kopgroep, en Koen Warnier (16e) en Bart Segers (13e) finishten daar vlak achter.

 

2 gedachten over “Nog meer eerste keren winst

  1. Max van de Water haalde zijn eerste top 10 plaats bij de belofte/elite. Hij werd vijfde tijdens het criterium de Haagse Wielerdag.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑