PP-VJC #5: Ouderwets laagvliegen!

Lars van de Vall is woensdagavond winnaar geworden van de 5e rit van de VJC 2017. Lars was de snelste van een sterke kopgroep van vier waarvan hij na 55 snelle rondjes afgetekend de sprint won van klassementsleider Owen Geleijn.

Het lag wellicht aan de woensdagavond, of aan het weer dat (bijna) aan begin mei deed denken, of aan de sprints om het “Superklassement” (bij ronde 50 – 40 – 30 – enz.); hoe dan ook, de renners van de 5e rit van de PP-VJC vlogen er flink in. De eerste 30 minuten werd er al serieus doorgetrokken met een gemiddelde van bijna 45 k/u, maar dat was voor de kopgroep die toen ontstond niet genoeg. Terwijl een deel van het peloton even naar adem moest happen trokken Lars, Owen, Koos Jeroen Kers en Victor Broex nog eens extra hard door. Hoewel het peloton even tegenspartelde waren de toppers heel snel uit beeld.

De vier koplopers werkten ultragoed samen, en zo goed dat Victor Broex in een bocht door een ongelukkig manoeuvre plotseling onderuit schoof. Hij kon wel weer verder, maar met een gehavend been en ego. Misschien daarom dat Lars en Owen in de laatste ronde weg reden bij Victor en KJK. Lars tekende met een gekende sprint (neus op het stuur, op de 11) voor zijn eerste VJC zege van het jaar. Owen is elke week beter, zo lijkt het. Owen nam verder afstand van de concurrentie.

Zoals Ronald de Waal, die tweede staat. De Waal moest in het peloton lijdzaam toezien dat er gesprint werd voor plek 5. Die plek was voor Max van de water, voor schaatser Bart Vreugdenhil en Ronald. In het peloton overigens ook de goed meepedalerende Aagtje Dijkman, en ook enkele eerstejaars Nieuwelingen die weliswaar een rondje of meer moesten toegeven, maar meerdere keren heel goed de groep wisten vast te houden.Afbeeldingsresultaat voor lars van de vall

De uitslag en klassementen staan hier VJC 2017 . De altijd belangrijke snelste ronde was overigens voor Max:  1.13,5.

En voor degenen die wéér de VJC rit misten. Volgende week de laatste kans om je te tonen. 11 mei dus. Na afloop prijsuitreiking: enveloppen persoonlijk ophalen!

Maar anderen hebben lekker getraind voor de Ronde van Amstelveen van komende zondag. Benieuwd of het dan ook zo hard gaat.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑