Zondag de Ronde van Amstelveen: voorbeschouwing

Komende zondag is dan de Ronde van Amstelveen, okay, het is op ons clubparcours, maar het wordt naar verwachting goed weer en wordt er weer gekoerst om de overwinning, premies en de klassementen. Hieronder de voorbeschouwing en info.

Het parcours is bekend: asfalt, twee scherpe bochten, niet al te breed, dus het gaat op een lint.  De ervaring leert dat er bijna altijd een kopgroep ontstaat. Wie zullen daar in zitten?

De Nieuwelingen kennen hun eerste wedstrijd uit het Andantino klassement. Er is ook een klassieker in Friesland, dus het startveld is wat beperkt. Maar er zijn wel kwalificatiepunten te verdienen voor het NK, en gewoon 20 enveloppen; altijd belangrijk. Enzo Leijnse kiest er verrassend voor om niet naar Friesland af te reizen. Hij is met grote afstand de favoriet. Iedereen op Enzo’s wiel, als het lukt.  45 ronden lang.

Masters 40+: De Masters hebben een van de weinige echte eigen Masterswedstrijden. Dus dat is leuk, en dat 60 km lang. Naar verluidt zijn renners als Deen, Hermans, Emmer, Van der Putten en Winthagen mega-gemotiveerd. Zullen ze wel moeten afrekenen met o.a. oud Nederlands kampioen Allard Epping.

Dames:  Het is voor de Amateur-Vrouwen en Junior Vrouwen de eerste rit in het Rechtstaete- klassement. Zij rijden namelijk (samen met de Elite-Vrouwen) ook in Nes en Ouderkerk. In Amstelveen staan ook de Nieuwelinge-meisjes aan de start en zo zullen Maud Rijnbeek, Oriana Soerewijn en Rosan Koper hun best doen. Roos Markus (Junior) is goed in vorm de laatste tijd. Maar dat geldt ook voor andere dames. De dameskoers start om 14.45 over 45 ronden.

Amateurs/Sportklasse koers start om 16.00 uur voor een rit over 65 ronden. Er heeft een groot gezelschap ingeschreven. Het verleden leert dat er meestal een verrassende winnaar is. Wel wordt een spetterende koers verwacht.

De leiderstruien liggen al klaar

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑