Tour de Himmelfart 2017: machtig mooi

Het zit erop. Tour de Himmelfart 2017. De mega Amstel-delegatie is weer terug in Nederland. Met een enorme dosis ervaring en goede herinneringen. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant heeft iedereen het beste uit zichzelf gehaald.

Deze editie was voor de Amstel uiterst succesvol en vlekkeloos verlopen. Ga maar na: 29 renners die in drie dagen vijf koersen rijden en dan zijn er maar een paar lekke banden, een ketting probleem en één valpartijtje te noteren. En dat onder prachtig zomerse omstandigheden.

Het voert te ver om alles te vertellen over bijna dertig renners en rensters.  Opvallende zaken: Michiel Mouris die de laatste dag in de U11 toch nog het geel verspeelde, maar wel twee etappes won, net als Tyler Eyk.  Enzo Leijnse die nog hard moest werken om het geel te behouden in de U17. En dat lukte door zijn volle verantwoordelijkheid te nemen in de achtervolging op de laatste dag! Wat net niet lukte was hier het ploegen klassement: daar werden ze tweede. Maud Rijnbeek was de Kannibaal van de U17 meisjes en won 4 etappes en twee truien.
De Junioren waren vooral collectief sterk. Alle tien reden om en om in de aanval en werden vierde in het ploegenklassement. In de laatste etappe was Ivar de man van de dag met een lange vlucht. Hij eindigde daarna niet meer in het uitgedunde peloton van 50 na 132 hete kilometers. 6 anderen wel. Sterk!

Hoogstandje op de Pederstrup
Qua begeleiding was het ook een soepel gebeuren: er was een logistiek manager; er waren drie ploegleiders; en ook alle andere stille werkers die de boel geolied lieten verlopen.  Maar tijdens de slotrit was voor de begeleiding de grootste uitdaging om 21 renners die tegelijk in koers waren van bidons te voorzien. Bidons geven, bijvullen, achtervang regelen, en dat elke ronde van 15 km  weer. Het schijnt goed gelukt te zijn, want niemand kwam zonder water te zitten, maar alle bidons en de grote jerrycans met water waren … helemaal leeg.
 
 
Leuke Deense dagen
Daarnaast was het dus vooral lekker weer, het was bijna vakantie en het grootste deel van de Amsteldelegatie kende het hele gebeuren inmiddels wel, maar toch is alles wel weer spannend. Hoe is de vorm? Hoe is de tegenstand? Hoe komt men de heuvels over? Hoe loopt de tijdrit?
De jongste Jeugd vergaapt zich aan de grote Junioren en Nieuwelingen en dat schuift schitterend door elkaar heen. Nou ja, en verder was er de gezelligheid in de school. De Amstel-equipe blinkt immers toch wel uit door een gezonde dosis relativering want je moet het af en toe serieus nemen en soms ook weer helemaal niet….en presteren door ontspanning….da’s het beste. Dus de vele tosti’s, het geouwehoer, de drankjes, het zenuwachtige gedoe voor de start, het bijzondere broodbeleg, de Deense taal, affijn, je moet het allemaal maar een keer met elkaar meemaken. Voor elke renner een mooie ervaring!
 
De uitslagen:

U11 (37 starters): Tyler 2e (2 etappes), Michiel 3e (2 etappes)

U13 (76 starters): Viego 6e, Julian 23e, Jesse 24e. Ploegenklassement: 4e
U14 (56 starters): Mees 29e
U15m (36 starters): Flore 10e
U16 (104 starters): Wessel 25e, Tristan 60e, Benjamin DNF.
U17 (113 starters): Enzo 1e, Owen 30e, Sven 41e, Niek 47e, Joppe 74e , Wieger DNF, Jip DNF. Ploegenklassement: 2e
U17 m(53 starters): Maud Rijnbeek 1e, Oriana Soerewijn 28e
U19 (146 starters): Ruben 14e, Victor 15e, Daan 23e, Niall 35e. Menno 38e, Bart 41e,  Koen 50e, Friso 59e, Tobias 70, Ivar 77e. Ploegenklassement: 4e
 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑