Mooi Pinksterfietsweekendje goed afgesloten

Het lange Pinksterweekend is door veel renners aangegrepen om eens lekker te koersen. Dat kon op vele plaatsen. In de verschillende DK’s waren er nog belangrijke plaatsingspunten te verdienen voor het NK én uiteraard de districtstitel. Teun Mouris en Patrick Bos schoten raak in de waaiers van de Schermer, Enzo Leijnse op Sloten.
De Elite renners van WPGA hadden dit weekend ook hun Club- en Topcompetitiekoersen. Met name in de Clubcompetitie mag er nog wel een keer goed gescoord worden (staan ze 10e) en in de Topcompetitie staat WPGA 12e . Vergeleken met het Noord Hollandse niveau kan dat beter: daarin waren ze oppermachtig. Patrick Bos mocht het overwinningsgebaar maken als Elite kampioen voor de zoveelste (?) keer, en de als derde finishende Teun Mouris was de beste Belofte. Teun “prolongeerde” daarmee zijn districtstitel van de Junioren van vorig jaar.
Bij de Elite werd de langzaam terugkerende Daan de Groot 11e, en Stefan Wolffenbuttel 15e. Bij de Beloften werd Nils Wolffenbuttel 7e, Franklin Wessels 11e en Max van de Water 16e.
We hopen al deze mannen komende donderdag uiteraard te zien op het Clubkampioenschap.
In de Schermer was het op een open omloop van 8 km overigens (volgens een aanwezige Junior) een “dikke vette waaierkoers”. En dat klopte: behalve het redelijk beschutte finishstuk was het vooral wind happen. Bij de Junioren zaten vijf Amstelmannen in de kopgroep van 11. Maar niemand die echt voor elkaar reed, of de sprinter in stelling kon of wilde brengen. Het resultaat viel daardoor iets tegen: Niall Tilli was op de vijfde plek de beste Amstelrenner, met daar vlak achter Friso van Diemen, Daan Hoeks en Ruben van der Pijl. Wel zijn er ook voor hen belangrijke punten behaald voor het NK over twee weken.
Bij de Nieuwelingenkoers op het iets minder DK-waardige Sloten, althans zeker met de korte afstanden, hadden de Nieuwelingen de opdracht om een enkeling nog wat puntjes te bezorgen. Maar uiteindelijk waren het toch Enzo Leijnse en Owen Geleijn die de plaatsen één en twee innamen, net als in het DK Tijdrijden. Niek Voogt (8e) en Sven Raats (10e) behaalden ook nog belangrijke NK puntjes en lijken over twee weken op het prachtige parcours in Montferland te mogen starten.
Ook de Masters mochten een paar rondjes rijden op Sloten. Sander Boerkamp werd 7e bij de 30+, Vijftiger Caspar Hermans reed zich bij de 40+ in de top-10 (6e), en Jan Buisman deed dat in de 50+ als 8e.

Enkele Amsteldames hadden een druk weekendje: zaterdag reed een grote equipe de Ronde van de Kerspelen en maandag was het Regiokampioenschap op een selectief parcours bij Hardinxveld. Aagtje Dijkman was daar de beste op de 29e plaats. De Nieuwelinge-meisjes reden in Leiden hun Regiokampioenschap: de winnares van de Tour de Himmelfart, Maud Rijnbeek werd daar tweede, met Rosan Koper op de 5e plaats.

Maar er werd nog meer gekoerst. Enkele highlights:
Koos Jeroen Kers trok zich bij Baby Dump allemaal niets van welke competitie dan ook aan: hij werd op de Wageningse Berg na een pittig koersje met meer dan 30 keer het klimmetje tweede. Vorige week mocht hij ook al een zege noteren. Lars van de Vall reed in Papendrecht net naast het podium: 4e.
De Jeugd kon ook een leuke Interclubwedstrijd rijden bij UWTC. Veel renners maakten daar de zondagochtend gebruik van. Joppe van de Weerdt (3e in de cat 7/Nwl groep) en Jelle Boonstra (5/6) reden op het podium. Maar velen genoten van een lekker koersje. Volgende week is er Interclub op het open heuvelrondje van Beverwijk.
Maar veel belangrijker, een dag eerder het NK Jeugd in Klein Zwitserland (nou ja, Amersfoort). Tyler Eijk en Michiel Mouris oefenden zondag nog even in Moerdijk. Tyler werd daar 1e en MM 3e op enige achterstand.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑