Maud Rijnbeek eerste clubkampioen van 2017

Vanavond werd door de dames het eerste clubkampioenschap van dit seizoen verreden. Op de weg althans. Maar liefst 19 rensters stonden woensdagavond vol goede moed aan de start. Het parkoers was droog, de takken waren verwijderd en de wind was er nog volop. De harde wind was mogelijk de oorzaak van het feit dat er niemand echt weg kon komen.
Astrid Schop, al jaren bekend om haar ontelbare demarrages, schudde meerdere keren aan de boom, maar dit leidde niet tot een ontsnapping.  Ook Roos Markus, Rosan Koper en Jeanine Laudy deden hun best om het verschil te maken. In de achterste linie, altijd extra zwaar, moest een aantal rensters het peloton los laten en uiteindelijk bleven 10 rensters bijeen. Bijna dan, want vijf ronden voor de bel moest Jacqueline Hogenhout toch haar hoofd buigen. In de eindsprint was het Nieuweling Maud Rijnbeek die als eerste haar wiel over de streep drukte, gevolgd door Elite renster Aagtje Dijkman en Junior Roos Markus. Uittredend kampioene Lisanne Immerzeel werd vierde.

Kathleen Thomas, zonder licentie, werd zesde en verdiend een eervolle vermelding. Dit geldt ook voor de rensters die vanavond hun eerste wedstrijd reden.

De uitslag: CK dames 2017

Vanavond (Donderdagavond) de beurt aan de mannen (incl Junioren) en de Nieuwelingen jongens.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑