Clubkampioenen Jeugd ook bekend

Onder zeer goede omstandigheden werden vandaag de laatste clubkampioenschappen verreden en wel voor de jeugd. Maar liefst 25 renners meldden zich bij de inschrijftafel voor een primeur: een clubkampioenschap in de vorm van een Omnium.

Eerst mochten de renners aan de bak voor een 2 km tijdrit om vervolgens nog een ‘rit in lijn’ te rijden. De tijdrit gaf verrassend goede tijden. Jelle Boonstra reed de beste seizoentijd en dook als eerste dit jaar onder de 3.10. Een verbetering van maar liefst 12 seconden van zijn PR. Maar ook Mees en Flore wisten de 3.10 aan te tikken en reden net als vele anderen hele brokken van hun beste tijd af. Samuel en Keano doken voor het eerst onder de 4 minuten, waarbij Samuel zijn tijd met 17 seconden verbeterde.

Nadat iedereen weer een beetje was bijgekomen verplaatsten ze zich richting het juryhuis om in drie categorieën het volgende onderdeel te rijden. De jongste jeugd, categorie A, mocht direct achter de middengroep (B) starten en wist verrassend goed bij te blijven. Pas vanaf het moment dat categorie C hen inhaalde en de B-renners hier wisten aan te haken, moest na Fabio ook Tibo lossen en ging de overwinning knap naar Keano.

De B-groep hield elkaar in de gaten en speelden een soort harmonica-spelletje met de categorie C. Dan weer los en dan weer vast aan het peloton. Bij het horen van de bel reden ze nog op gepaste afstand, maar op de finishstreep reden ze weer vooraan van het peloton. Ook hier winst voor een Odenthal, Julian, met Josias en Lars op een tweede resp. derde plek.

Voor categorie C ging het rondenbord nu op 5. Ontsnappingspogingen zaten er niet meer in en de eindsprint was een kat in het bakkie voor Mees van Duren. Als eerste kwam hij door de laatste bocht en deze positie stond hij niet meer af. Jelle werd tweede en Viego derde.

Terwijl de renners zoet werden gehouden met een ijsje, gingen Hans en Wilfred hard rekenen. Want het klassement werd opgemaakt over beide onderdelen. Dit leverde de volgende podiumplaatsen op:

Categorie A:
1 Keano Odenthal
2 Tibo Balk
3 Fabio Valerio

 

 

 

 

 

 

 

Categorie B:
1 Lars Wagenaar
2 Josias Meijer
3 Julian Odenthal

 

 

 

 

 

 

 

Categorie C:
1 Mees van Duren
2 Jelle Boonstra
3 Flore van der Grinten

 

 

 

Voor alle tijden en uitslagen: klik.

 

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑