Komende zondag de 48e Ronde van Ouderkerk

Komende zondag is het weer zo ver: de 48e Le Patron Ronde van Ouderkerk. De startvelden zijn groot en de Koppelkoers belooft spektakel. Er is catering, er zijn veel premies en Superpremies, en prijzen voor de strijdlust en het wordt gezellig warm.

Dus ook als je niet meedoet: gewoon komen genieten van mooie wielersport! Alle info hieronder.

Alweer de 48e keer de Ronde van Ouderkerk. De eerste 30 jaar (van 1968 – 1997) werd er linksom gereden en sinds 1998 rechtsom, altijd lastig, en dan is het parcours ook nog eens echt zwaar, maar gelukkig is de finishstraat mooi asfalt. Uiteindelijk is deze koers alleen voor complete renners. Vorig jaar waren dat Victor Broex (Nwl), Teun Mouris (Amateurs/Jun) en Lorena Wiebes (Dames)

Premies en Prijzen
Dankzij de sponsoring is de premiepot weer goedgevuld en hoeven de tijdige inschrijvers geen extra inschrijfgeld te betalen. Bovendien zijn er veel premieseries, een drierondenklassement, Leidersprijs, een prijs voor de strijdlust en een Superpremie en uiteraard 20 eindprijzen per categorie met daarnaast de overkoepelende klassementen. Bijschrijven is in alle categorieën mogelijk. Uiteraard veel info op de facebookpagina van Wielerevenementen Ouderkerk: Klik hier!

Dames: altijd mooi
De dag begint met de Dameskoers. Amateur Marlies van der Lugt start in de leiderstrui van Rechtstaete, maar krijgt concurrentie van veel Elite Dames.
Nieuwelingen: Enzo en de rest?
De Nieuwelingen vliegen er meestal vanaf de start in.   De Nieuwelingen rijden naast de dagzege ook hun derde en finale-rit in het overkoepelende Andantino- klassement. De grote Enzo Leijnse staat aan de leiding met ruime voorsprong op Daan Kool.   Voor de eerste 15 in het eindklassement (mits deelname aan twee van de drie koersen) zijn er enveloppen te verdienen en die zijn goedgevuld!
Maar naast deze klassementstoppers zijn er nog veel andere sterke renners op de lijst gesignaleerd en er kunnen altijd nog wat bijschrijvers opduiken, die wellicht frustraties van het NK (een dag eerder) eruit willen fietsen.

Amateurs/Junioren: jong tegen oud
De dag eindigt met de combikoers en dat is altijd een clash tussen jong en oud. Zo zijn er verschillende toppers uit het Amateur- en Masterspeloton, maar ook enkele jonge talenten van de Junioren.   Men zegt wel eens dat Ouderkerk een rondje voor de crossers is….en daar van staan er enkele aan de start. Het veld is in ieder geval sterk  Het is altijd weer afwachten is wie zich nog (bij)schrijven of op het laatst afschrijven en het is dus echt koffiedikkijken. Bovendien hebben de Junioren een dag ervoor hun NK.  De mannen die we in Nes en Amstelveen van voren zagen zullen het ook nu weer gaan doen. En enkele Amstelmasters schijnen ook in vorm te zijn….

3e Koppelkoers van Ouderkerk: iets anders
Het was vooral Fun en Koppels die vorig jaar meededen hadden een mooie koersmiddag. De organisatie hoopt ook nu dat er weer hard en veilig gekoerst wordt door de deelnemers. De ritten worden verreden in twee series; de koppels rijden allemaal de hele afstand tegelijk, en wanneer nummer twee van het koppel binnen is, is het koppel binnen. Anders dan anders dus.
Na de Nieuwelingenkoers zijn er dan de Grote en de Kleine Finale voor respectievelijk de eerste helft en de tweede helft van de series die vanaf 13.15 uur verreden worden. Voor de winnaars is er eeuwige roem, een beker en – vooral – het enige echte en unieke Ouderkerker Winnaarsshirt van Girav, mét het prachtige gedicht op de rug. Het gaat natuurlijk om de fun, maar ook om de roem en er staan sterke koppels aan de start met de meeste Ouderkerker toppers. Zo rijden de mannen die in of aan het parcours wonen weer allemaal mee: Wouter de Jonge, Paul Kuijer, Jan Buisman, Ton van t Schip, Jan de Haan, Ron Brandse, Peter Wesseling. Maar ook andere kleppers die allemaal in het verleden wel eens met bloemen in de “echte koers” zwaaiden, zoals René Markus, Jeroen van Hoeijen en Jan van Herwijnen.
We doen geen voorspelling want er zijn er ook velen, die vooral gaan voor de eer en de uitdaging.  Er kunnen nog vijf koppels bij: geef je op via amstelrondes@gmail.com en ook jij doet mee.

Wie worden de winnaars van de Ronde van Ouderkerk in 2017, en wie wint de klassementen van de Nieuwelingen en de Dames?  Zondagmiddag weten we alles.

En voor het publiek: u kunt een gokje wagen in de krant Amstelrondeskrant 2017

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑