NK Wielerweken gaan zaterdag van start: veel Amstel

17 t/m 25 juni staat Montferland in het teken van het NK wielrennen. Op de site van het evenement wordt alles ruim aangekondigd. De talrijke Amstelmannen en -vrouwen op de deelnemerslijst hopen ongetwijfeld allemaal iets te kunnen betekenen in een van de koersen en menigeen heeft het heuvelachtige rondje al verkend.

Een prachtig NK parcours, dat staat vast. Wie staan er op de startlijst? Alle info: klik hier!

Zaterdag 17 juni staat het NK weg 15-18 jaar op het programma, oftewel het NK Nieuwelingen (m/v) en Junioren (m/v). Bij de Nieuweling-meisjes komt De Amstel met Rosan Koper, Oriana Soerewijn en Maud Rijnbeek in op de weg. Bij de Junior Vrouwen gaat Roos Markus van start.

Bij de Nieuwelingen komt De Amstel weer met een zevental op de proppen:  Owen Geleijn, Enzo Leijnse, Sven Raats, Niek Voogt, Tristan Geleijn, Wessel Mouris en Jip de Moor. Uiteraard zijn Owen en Enzo de mannen die het vooral zullen moeten doen, hoewel Niek op de crosser ook een mooie prijs kan rijden. Bij de Junioren een vijftal van De Amstel: Ruben van der Pijl, Daan Hoeks, Niall Tilli, Friso van Diemen en Victor Broex zijn de mannen die het moeten doen. Victor reed een aantal mooie klassieke uitslagen, maar alle anderen zijn in staat te verrassen, dat hebben ze bewezen.

Zondag is in de vroege ochtend dan het NK Elite Zonder Contract; de Amateurs zeg maar, maar dan van de Elite, en ook 23 jaar of ouder….bent u er nog? Hoe dan ook: Lars van de Vall, Stefan Wolffenbuttel, Daan de Groot en vooral Patrick Bos (rijdt ook nog mee op de tandem, daarna) staan aan de start,

Midweeks, woensdag 22 juni, is de omgeving van ’s Heerenberg het terrein voor de hardrijders. NK Tijdrijden dus. Ook dan heeft De Amstel bij de Nieuwelingen de heetste ijzers in het vuur met Owen Geleijn en de nr. 2 van 2016:  Enzo Leijnse. Bij de Junioren zijn Victor Broex en Ruben van der Pijl opnieuw van de partij en bij de Nieuwelinge-meisjes is Maud Rijnbeek met Rosan Koper geselecteerd. Bij de ‘ouderen’ gaan clubkampioen Teun Mouris (Beloften), Riejanne en Femke Markus (Elite-Vrouwen) en de herintredende Jan Lof (Elite) van start. Ze kunnen zich dan mooi vergelijken met Tom Dumoulin en Anna van der Breggen. Niet de minsten dus.

24 juni en 25 juni is het dan tijd voor het NK weg van de Beloften en Elite (m/v). Bij de Beloften zien we clubkampioen Max van de Water, Teun Mouris, Franklin Wessels en Nils Wolffenbuttel. Bij de Elite-Vrouwen komen we opnieuw Riejanne Markus tegen, net als zus Femke, Aagtje Dijkman, Judith Jelsma en Kristine Kofman. Bij de Profs zijn alle ogen gericht op de regerend kampioen Dylan Groenewegen. Onze ogen dus ook, want vandaag tekende hij weer een zege op klik! , maar ook Koos Jeroen Kers staat aan de start.

Genoeg om te volgen dus de komende week.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑