Owen Geleijn naar zilver op NK Nieuwelingen

Owen Geleijn behaalde zaterdagmiddag op het NK voor Nieuwelingen een schitterende zilveren medaille. In de lange sprint bergop wist hij alle favorieten – op één na – te verslaan. Maar er waren meer mooie prestaties.

Het NK parcours door Montferland bleek bij alle Nieuwelingen en Junioren-categorieën (m/v) net niet selectief genoeg om echt tot verbrokkelde pelotons te leiden. Het ging hard, er zaten klimmetjes in, maar nooit brak het ergens in stukken. Behalve door een valpartijtje of een losser.

Nieuwelingen: Owen naar het zilver
Dat het winnen van de Voorjaarscompetitie al een teken is, weet iedereen al lang: daar moet je sterk, behendig en slim voor zijn. En dat alles had je vandaag ook nodig om op de Zeddamseweg (750 meter licht bergop) vooraan te eindigen. Na een op het oog wat matte koers ging een vrijwel compleet peloton de laatste kilometers in. Iedereen keek naar o.a. Enzo Leijnse, maar het was Brabander Hidde van Veenendaal die een gaatje pakte en dat tot op de streep vasthield. De favorieten moesten de sprint daardoor vroeg ingaan en Owen wist zich perfect te plaatsen om er op de laatste 100 meter uit te komen en de sprint te winnen. Er was er eentje weg, maar het zilver van Owen smaakte bijna als goud!

In het spoor van Owen eindigde Enzo op de ook knappe zevende plaats en Niek Voogt bolde als 36e binnen. Voor Wessel Mouris, Jip de Moor en Tristan Geleijn ging het kaarsje half koers uit, terwijl Sven Raats in de eerste ronde ongelukkig onderuit ging.  Na Victor Broex (2e in 2016), dus weer een Amstel-Nieuweling op het NK Podium. Verslagje: klik!

Junioren: Ruben slaat bijna toe
Ook bij de Junioren bleef de koers lang gesloten. Aan de achterkant ging er wel wat af, maar de Amstelmannen Ruben, Victor, Daan, Niall en Friso reden goed mee. In de laatste ronde reed er op een brede weg plotseling een zevental outsiders weg, met daarbij Ruben! Ruben deed in de laatste kilometer nog een schitterende jump die strandde echter op 200 meter van de streep. Even, heel even, leek het rood wit blauw erin te zitten….maar de 5e plaats is ook mooi. Victor sprintte in het spoor van de favorieten naar de ook mooie 12e plaats. Niall en Friso kwamen als 48e en 57e over de streep. Onze andere outsider Daan Hoeks – erg in vorm de laatste tijd – kwam in de laatste kilometer fors ten val. Gelukkig niets gebroken, maar geradbraakt en met een gedeukte fiets reed hij weer naar huis. Dikke pech. een verslagje.

Dames: massasprints
Bij de Nieuwelinge-meisjes en Junior-Vrouwen eindigden de koersen in (bijna-) massasprints . Maud Rijnbeek finishte als 7e, Rosan Koper als 25e. Oriana Soerewijn finishte niet, zij kwam in de laatste ronde ongelukkig ten val en brak haar elleboog….. Bij de Junior Vrouwen werd Roos Markus 36e. Morgen (Ouderkerk) en woensdag (NK TT) weer nieuwe kansen!

Een gedachte over “Owen Geleijn naar zilver op NK Nieuwelingen

  1. Gefeliciteerd! Mooie uitslagen en mooi verhaal

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑