Triomf en Tragiek in de 3e Ouderkerker Koppelkoers

Tussen de bedrijven door tijdens de 48e Le Patron Wielerronde van Ouderkerk was er ruimschoots plaats voor de Ouderkerker Koppelkoers. Stan Nelissen reed met zijn maat Jan Buisman naar de zege in de grote finale.

Het zijn maar korte koersjes, maar de strijd was er niet minder om. Fanatieke koppen in de koers en een biertje na afloop. Zo moet het ook zijn.

In de grote finale liep het uit op een “massasprint”: die werd gewonnen door Dave Kanbier. Zijn maat Berends eindigde echter als vierde en daartussen zaten de altijd slimme Stan Nelissen en de altijd meemuizende Jan Buisman. De plek van de tweede telt en dat was in dit geval het beste voor Buisman/Nelissen. Beiden hadden een jaar lang getraind na een lekke band in editie 2016, en met succes: winnaars van de Ouderkerker Koppelkoers. 2e werd dus het koppel Kanbier/Berends en 3e het koppel De Jonge/Van ‘t Schip. Dat laatste koppel kent vooral de Emmalaan als geen ander en was dan ook goed op elkaar ingespeeld. In het spoor volgden alle andere koppels (zie uitslag), terwijl de eigenaren van Le Patron-kleding (Rogier Groen/Melle van der Veen) de kleine finale won. Zij hebben niet alleen veel passie voor de “oude wielersport”, maar kunnen ook zelf een flink stukje fietsen.
Naast de winnaars in de grote en kleine finale was er ook strijd om het beste koppel met een 60+ – er aan boord, en dat werd na een best spannende strijd gewonnen door Gerritsen/Beckeringh, terwijl Van Hoeijen/Van der Laar en het alleroudste koppel (Smit/Velthuijsen) daar weer nipt achter finishte.  Het beste Mix-koppel was Astrid Schop met haar maat Paul Kuijer, maar Lisbeth Gruppen werd 2e in de kleine finale en dat zag er ook niet slecht uit.

Uitslag 3e Ouderkerker Koppelkoers

Er was overigens ook een ongelukkige valpartij van Comité lid Jan de Haan: bij het inrijden kwam hij ongelukkig ten val en eindigde in het ziekenhuis, met een gebroken arm. Dikke pech: beterschap!

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑