Proloog U6 Zweden: 4 renners, 3 strategieën, 2e plek, 1 blauwe trui

Een bescheiden gezelschap Amstelmasters bevindt zich in Zweden. Voor een zesdaagse etappekoers, de U6 in Tidaholm. De eerste dag was er de Proloog. Dat ging niet zonder succes. Een verslag.

Maandag 10 juli begon de U6, zoals iedere belangrijke meerdaagse wedstrijd, met een proloog. Een proloog over 3,4 kilometer. Waarvan de eerste 1,8 km vlak, met een 180 graden keerpunt, gevolgd door een scherpe bocht naar rechts met een licht oplopend wegdek. Na 2 km een serieuze klim over 300 meter met 14% en een uitloop van 400 meter. Hoe deze rit in te delen? Welk materiaal? Welk verzet?
Spike Huisman en Auke Broex , de wat explosievere types, kozen voor een iets gematigd vlak, gevolgd door een frontale aanval op de klim en dan wel te zien waar ze uitkwamen. Op de wegfiets met een stuurtje.  Sander Boerkamp, de wat meer bedachtzamere van het stel, koos een gelijkmatige indeling op de wegfiets en ook zonder stuurtje want dat bestaat niet voor zijn type fiets.  Pierre Deen koos voor de tijdritfiets. Knallen op het vlakke, met de handrem op de klim en vol op de uitloop.

Sander ging als eerste, kwam boven en kwam redelijk ontspannen en tevreden boven. Maar hij had toch het idee dat hij het maximale er uit had gehaald. Alles liep lekker. 5’04′”. 2e! En de blauwe trui.
Auke startte als 20ste. Al op het vlakke voelde hij dat hij niet echt vooruit kwam, maar de bocht liep goed en vervolgens de klim! Knallen!!! Aangemoedigd door Sander die riep: “Hup Pierre!!!” , gevolgd door “Sorry, ehhh, Auke!!!! haalde hij door tot de uitloop om vervolgens volledig geparkeerd te staan. Hortend en stotend haalde hij de finish. Uitgewoond. 5’28”. 25ste.
Toen Spike. Zelfde recept als Auke. Ook hij vloog als een dolle de klim op, indrukwekkend, maar ook het stilvallen op de uitloop was legendarisch. Eindtijd 5’31”. 28ste.
Tenslotte startte Pierre. Auke, Sander en Spike stonden klaar om hem aan te moedigen. Maar hij kwam niet. Hij was te laat bij de start. Had op verkeerde klok gekeken. Typisch Deen. Maar de jury bleek te vermurwen en hij mocht na de laatste starter rijden.
Volle bak op het vlakke, op de tijdritfiets. Op dat moment precies dezelfde tijd als Sander. Maar dan komt het verval en Strava-analyse wijst uit dat Auke hem daar in haalt en ook Spike dichtbij komt. Maar met de TT-fiets is er voldoende voordeel om op de uitloop goed door te trekken: 5’25”, 21ste.
Mooi resultaat van de AmstelU6 equipe, 3e in ploegenklassement. Op naar rit 2.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑